Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Brăila! Cinci persoane reţinute pentru înşelăciune prin metoda Accidentul

ro

29 Dec, 2016 17:19 3606 Marime text
Poliţiştii brăileni, având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au efectuat ieri, 7 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.
 
La data de 28 decembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 7 percheziţii domiciliare şi au solicitat controale în două camere de deţinere a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi.
 
Totodată, doi dintre deţinuţi au fost transferaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Brăila, pentru efectuarea de cercetări.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care 5 persoane sunt bănuite de comiterea a 22 de infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda „Accidentul”.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie-decembrie a.c., una dintre persoanele transferate din penitenciar, un gălăţean de 34 de ani, ar fi săvârşit, pe raza municipiului Brăila, 22 de infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, dintre care 5 în forma tentativei, fiind ajutat de alte 4 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Prejudiciul cauzat este de 150.000 de lei.
 
Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere. În baza probatoriului administrat în cauză, cele cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.
 
La acţiunile desfăşurate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Brăila. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.
 
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă:
 
* Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului!
 
* Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale!
 
* Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!
 
Ce trebuie să ştiţi?
 
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.
 
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
 
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
 
2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
 
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
 
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!      
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii