Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:39 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul cu „pile“ în SRI, trimis în judecată de DNA Constanţa (referat DNA)

ro

22 Sep, 2015 00:00 1254 Marime text
Omul de afaceri Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, cu domiciliul în Bucureşti, a fost deferit Justiţiei, ieri, de procurorul Andrei Bodean, din Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, sub acuzaţia de trafic de influență şi de spălare a banilor.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
 
În rechizitoriul întocmit, Bodean arată că, în luna decembrie 2014, Șocarici ar fi pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranșe, din care, în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 de lei și 535.152,07 lei.
 
Conform DNA Constanţa, Costin Gabriel Şocarici ar fi susţinut că are influență asupra unor funcționari din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informații, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă denunţătorului. Mai mult decât atât, omul de afaceri ar fi afirmat că poate influenţa anumiţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru infracţiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile denunţătorului. Tot în rechizitoriu, Andrei Bodean mai arată că „suma de bani primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător“.

 Prejudiciu de peste 10 milioane de dolari  

Costin Gabriel Şocarici ar fi fost denunţat de omul de afaceri chinez Li Shenggeng, cercetat într-un dosar unde procurorii au calculat un prejudiciu de peste 10 milioane de dolari. Li Shenggeng apare ca asociat unic și administrator al SC Hamei Exim SRL, înființată în 1998, cu sediul social în municipiul Slobozia. Firma se află în insolvenţă și este sub incidenţa Legii nr. 85/2014, administratorul judiciar provizoriu fiind Liţcanu & Gheorghiţă SPRL. Firma se ocupă de „comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice“.
 
Numele lui Costin Gabriel Şocarici apare în Activ Project SCG SRL, Art Prodeco Impex 2002 SRL (insolvență), Com Vlady Construct SRL (radiată), Danex SRL (radiată), Electronic G & A SRL (radiată), Euro Profile Distribution SRL, SCG Euro Comert SRL și Izodig SRL (radiată).
În secţiunea „Documente“, poate fi citit integral referatul DNA privind cererea de arestare preventivă a lui Costin Gabriel Şocarici.

Citeşte şi 

Om de afaceri reținut de DNA Constanța după ce ar fi cerut bani pentru a interveni la ANAF, SRI și Tribunal (document)

Denunțătorul, cetățean chinez
Șocarici ar fi garantat că îl ajută să nu fie urmărit penal (referat DNA)

Ti-a placut articolul?

Comentarii