Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Om de afaceri reținut de DNA Constanța după ce ar fi cerut bani pentru a interveni la ANAF, SRI și Tribunal (document)

ro

27 Aug, 2015 00:00 1688 Marime text
Omul de afaceri Costin Gabriel Șocarici a fost reținut, ieri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, întrucât este acuzat de trafic de influență și spălare a banilor. 
 
„În luna decembrie 2014, Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 de lei, 535.152,07 lei precum și un bilet la ordin în valoare de 98.000 de lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul ANAF și asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă“, se arată în ordonanța de reținere emisă de DNA.
 
„De asemenea, Costin Gabriel Şocarici a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri“, conform sursei citate.
 
„Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător“, se mai arată în comunicatul DNA.
 
Costin Gabriel Şocarici a fost informat cu privire la calitatea procesuală și urmează să fie prezentat, astăzi, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În ce firme apare Şocarici

Numele lui Costin Gabriel Şocarici apare în Activ Project SCG SRL, Euro Profile Distribution SRL, SCG Euro Comert SRL, Art Prodeco Impex 2002 SRL (insolvență), Com Vlady Construct SRL (radiată), Danex SRL (radiată), Electronic G & A SRL (radiată) și Izodig SRL (radiată). 
 
Euro Profile Distribution SRL este o firmă din București înființată în anul 2003, ce se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare”. Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 26 august 2015, pe lângă Costin Gabriel Şocarici, care este asociat și administrator, mai apare ca asociat Floriana Anca Radu. 
 
Activ Project SCG SRL este o firmă din Buzău înființată în 2014, ce se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare”. Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 26 august 2015, pe lângă Costin Gabriel Şocarici, care este asociat și administrator, mai figurează și asociatul Floriana Anca Radu.
 
SCG Euro Comerţ SRL este o firmă din București înființată în anul 2014 ce are ca principală activitate „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 26 august 2015, asociat unic și administrator este Costin Gabriel Şocarici.

Contacte telefonic la numerele pe care firmele în care apare Șocarici le au pe Registrul Comerțului, Activ Project SCG SRL a spus că nu știe despre ce vorbim întrucât e numărul de la o casă particulară, Art Prodeco Impex 2002 nu avem cunoștință de cauză, iar la numerele de la Euro Profile Distribution SRL și SCG Euro Comert SRL nu a răspuns nimeni.
 

Numele lui Şocarici apare și într-un dosar

Numele lui Costin Gabriel Şocarici mai apare într-un dosar la Judecătoria Buzău, înregistrat în data de 26 ianuarie, cu numărul 1451/200/2015, la secția civilă. Reclamanții sunt Maria Nica, la C.A. Florea Maria, și Roxana Cornelia Nica, la C.A. Florea Maria. Pârâții sunt Iuliana Bogdan, Olimpiu Adrian Bogdan, Adriana Mioara Șocarici și Costin Gabriel Șocarici. Din datele furnizate de portalul instanţelor, în dosar este vorba despre un contract de vânzare-cumpărare al unui apartament situat în Buzău. În ședința din data de 26 iunie, soluția pe scurt a fost: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Nica Roxana Cornelia și Nica Maria, împotriva pârâţilor Șocarici Costin Gabriel, Șocarici Adriana Mioara, Bogdan Olimpiu Adrian și Bogdan Iuliana. Dispune revocarea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între pârâţii Șocarici Costin Gabriel și Șocarici Adriana Mioara, în calitate de vânzători, și pârâtul Bogdan Olimpiu Adrian, în calitate de cumpărător, cu privire la imobilul apartament situat în Buzău. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului. După rămânerea definitivă, hotărârea se va comunica către BNP Monica Tudorancea. Obligă pârâţii la plata către reclamante a sumei de 7.705 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buzău“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii