Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:33 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă sub pavilion Panama pluteşte în derivă în dreptul localităţii Tuzla (galerie foto + video)

ro

29 Dec, 2016 21:04 10651 Marime text
O navă sub pavilion Panama care se afla în manevrele de intrare în port, pluteşte de câteva ore în derivă în dreptul localităţii Tuzla. Potrivit directorului Autorităţii Navale Române, Răzvan Trandafir,  nava se pregătea să intre în port, însă a rămas fără motorină şi a suferit un blackout. Apelul pentru salvare s-a făcut în jurul orei 17.00, însă intervenţia pentru salvarea navei Basel Express este îngreunată de vântul puternic. Către nava care pluteşte în derivă se îndreptă 2 remorchere româneşti, LRS Europa şi GSP King.  

„Este o navă care se află în acţiune de salvare în acest moment.  Sunt două remorchere care intervin să o salveze. Au cerut salvare la ora 17.50. Este undeva în travers de Tuzla, cam acolo ajunsereră, au rămas fără motorină, au făcut un blackout, trebuiau să intre în port, s-a întâmplat asta chiar pe manevra de intrare în port, solicitând motorină la rada exterioară. Au cerut salvare un pic cam târziu, nava se ducea în derivă către sud, pentru că avem un vânt puternic din nord. Acum sunt manevre în curs, avem o vreme destul de neprielnică şi o să mai dureze probabil, dar cred că se va rezolva”, a declarat Răzvan Trandafir, directorul ANR.


Cel mai apropiat remorcher de nava Basel Express este GSP King, care se află al 3,8 km distanţă, LRS Europa fiind la 5,1 km distanţă.

Nava Basel Express Ais este un General Cargo, sub pavilion Panama, care a pornit la drum pe 28.12.2016, la ora 6.32 din Ucraina şi trebuia să ajungă în Portul Constanţa mâine, la ora 13.00.

Construită în anul 2000, nava are o lungime de 126,42 m şi o lăţime de 19,4 metri.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii