Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în Portul Constanța! O navă sub pavilion Barbados grav avariată după ce a lovit un dig de protecţie

ro

26 Nov, 2023 13:51 1583 Marime text
Foto: ANRAstăzi, în jurul orei 3.00, o navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanța a început să grapeze din cauza condițiilor meteo extreme.

Potrivit ANR, nu s-a reuşit stabilizarea ei  şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost.

„Ulterior a continuat să se afle în deriva şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină“ - au precizat reprezentanții ANR.


Capitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare.

„Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.  Cei 9 membri ai echipajului  sunt în afara oricarui pericol şi totodată nu există urme de poluare. În continuare nava se află sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.
În cauză a fost deschis un dosar de cercetare a evenimentului pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care  s-a produs acesta“ - au mai precizat reprezentanții ANR.

Citește și: 

Bilanțul CODULUI ROȘU de la ConstanțaSalvatorii au intervenit în sprijinul a 162 de persoane! 51 de mașini, blocate în zăpadă (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii