Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NUP pentru politistii tulceni

ro

09 Apr, 2008 00:00 932 Marime text

Curtea de Apel a respins ca nefondata plangerea formulata impotriva a patru inspectori si agenti de politie tulceni, acuzati de Gheorghe si Ana Maria Larie si Reghina Grigorov de favorizarea infractorului si alte infractiuni.

Inspectorul Daniel Calota, seful Postului de Politie din Murighiol, a fost acuzat de abuz in serviciu, in forma calificata, favorizarea infractorului, fals intelectual si uz de fals. De savarsirea acelorasi infractiuni oamenii il acuza si pe agentul Mihai Olteanu, in timp ce acuzele pe care petentii i le aduc agentului Marian Anton sunt de abuz in serviciu in forma calificata si fals intelectual. Aceleasi nelegiuiri ii sunt imputate si tehnicianului criminalist Claudia Moisei. Intrebati de judecator, politistii au declarat, in unanimitate, ca nu se simt vinovati de nimic, iar aceasta in conditiile in care exista nereguli semnificative in ancheta intreprinsa de acestia. Dupa cum era de asteptat, agentii au dat vina pe dotarea saracacioasa a postului de politie. Plangerea privind rezolutiile procurorului de neincepere a urmaririi penale, formulata de Gheorghe si Ana Maria Larie si Reghina Grigorov, a ajuns pe rolul Curtii de Apel, dupa ce Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) fata de cei patru politisti.

Vor merge mai departe

Cei patru au anchetat conditiile in care Mircea Larie, de 37 de ani, si Ionel Grigorov, de 32 de ani, si-au pierdut viata in noaptea de 18 spre 19.07.2007, pe canalul navigabil Dunavat, in timp ce se intorceau din Delta. Acestia au conchis ca a fost vorba despre un simplu accident naval, cauzat de impactul dintre ambarcatiunea in care se aflau cele doua victime si cea a unor persoane cunoscute in zona drept braconieri. In urma asa-zisului accident, doar Larie si Grigorov au cazut in apa si s-au inecat, desi Mircea Larie a fost ofiter de marina militara, iar Ionel Grigorov a fost scafandru in cadrul Marinei militare. Despre ocupantii celei de a doua barci implicate in accident, oamenii locului spun ca ar face parte dintr-o retea bine organizata de braconieri, care au relatii foarte stranse cu politia locala. Familiile victimelor spun ca tocmai aceste legaturi au stat la baza anchetei defectuoase, intreprinse in mod voit de politisti. Acestia s-au adresat instantelor de judecata pentru a le face dreptate, dupa ce procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel au dat o solutie de NUP. Desi Curtea de Apel a mentinut aceasta rezolutie, oamenii sunt decisi sa mearga mai departe, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii