Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:33 12 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi decizii în trei dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu

ro

20 Apr, 2016 00:00 1726 Marime text
 

Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a amânat, ieri, pentru data de 24 mai, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi directori din CJC. Unii dintre inculpaţii cauzei au formulat cereri pentru a da un supliment de declaraţie.
 
Cauza a fost instrumentată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Printre inculpaţii cauzei se află Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
Într-un alt dosar, cel al Centrului Militar Zonal Constanţa, şeful CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la 3,6 ani de închisoare cu executare. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care, la termenul din data de 18 aprilie, a constatat că „nu se mai impune deplasarea la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol în vederea audierii“ lui Nicuşor Daniel Constantinescu.  
 
O altă cauză în care este judecat şeful CJC, aflată la Tribunalul Bucureşti, a fost amânată „pentru lipsa martorului Tănase Amuraş (n.r. fostul consilier al preşedintelui CJC) şi imposibilitatea medicală de prezentare a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel“. Dosarul a fost amânat pentru luna viitoare.

Citeşte şi  12 dosare şi peste 250 de termene „Recensământul“ problemelor în instanţă ale echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky (rechizitorii)

Ti-a placut articolul?

Comentarii