Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 21 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor şi-a impus voinţa Preşedintele CJC s-a ascuns de jandarmi până l-au lăsat în pace

ro

14 Dec, 2010 00:00 1732 Marime text
Nicusor_Nicusor Constantinescu.jpgCăutat cu jandarmii acasă şi la Consiliul Judeţean, cu purtătorul de cuvânt al instituţiei semnând procesul-verbal al jandarmilor că preşedintele nu a fost găsit la locul de muncă pentru a i se înmâna mandatul de aducere la instanţă, Nicuşor Constantinescu a primit "dispensă" din partea instanţei în procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie. Speriat cu "bau bau"-ul mandatelor de aducere emise de magistraţii Judecătoriei Constanţa pe numele său, Constantinescu a beneficiat în cele din urmă de înţelegerea judecătorilor. Completul de judecată prezidat de magistratul Ruxandra Grecu a concluzionat că, dacă preşedintele Consiliului "nu doreşte" să vină în faţa instanţei pentru a da declaraţii şi pentru a asista la propriul proces, atunci nu va mai fi citat deloc în acest dosar, cu atât mai mult cu cât are un avocat ales pentru a-i reprezenta interesele şi a-i asigura dreptul la apărare.

Cu alte cuvinte, mult zgomot pentru nimic: epopeea mandatelor de aducere emise pentru Nicuşor a luat sfârşit, intenţia judecătorilor constănţeni de a-i demonstra preşedintelui CJC că nu pot fi sfidaţi aşa uşor dizolvându-se ca un balon de săpun - Constantinescu şi-a impus voinţa. Ieri dimineaţă, luptătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pornit la drum, pentru a duce la îndeplinire mandatele de aducere transmise de instanţă, în vederea punerii lor în executare. Printre sutele de documente transmise în acest sens se afla şi cel de-al doilea mandat de aducere emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, în procesul în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie, fiind deferit instanţei pentru un prejudiciu de circa un milion de euro. În jurul orei 10.00, duba Jandarmeriei a oprit la adresa de domiciliu a preşedintelui CJC.

Carsium a semnat procesul verbal


Încercarea lor a fost în van, însă: un lucrător le-a transmis că persoana vizată nu se afla acasă. Luptătorii au întocmit proces verbal şi s-au deplasat mai departe, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, locul de muncă al împricinatului. Şi aici îi aştepta o placă similară: "şeful" nu era la birou, fiind plecat "în teritoriu", dar fără să se ştie unde. Procesul verbal a fost semnat de însuşi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Carsium Moldovanu. În paralel, pe holurile instanţei, avocatul Marius Mocanu, reprezentantul lui Nicuşor în procesul de corupţie, aştepta intrarea completului de judecată. Întrebat dacă clientul său se va prezenta la proces, avocatul preşedintelui CJC a precizat că nu mai doreşte să răspundă la nicio întrebare. În cele din urmă, orele au trecut, iar şedinţa de judecată a început. Ca data trecută, fără Nicuşor. Stelian Duţu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost audiat ca martor în lipsa inculpatului, după ce instanţa a stabilit că mandatul de aducere nu a putut fi pus în executare şi a decis că dacă acuzatul nu doreşte să se prezinte la proces, atunci nu va mai fi citat.

Nicuşor: "Să vină să mă ia!"

Chestionat în legătură cu acest proces cu o ocazie anterioară de către jurnaliştii presei centrale, Nicuşor Constantinescu a declarat că: "e vorba despre aceeaşi lucrare politică a actualului regim împotriva mea şi a lui Mazăre". "Din moment ce nu există nicio plângere a niciunui cetăţean român împotriva mea, nu există nicio instituţie a României care să aibă o plângere împotriva mea, ce să caut eu în acel proces în care mă trimite DNA-ul?", s-a întrebat retoric preşedintele CJC. "Deci", a concluzionat acesta, "dacă nu este păgubaş, dacă nu este om care să se plângă împotriva mea, atunci cum pot să fiu vinovat de ceva?". Anunţat că este căutat cu jandarmii pentru a veni la proces, politicianul constănţean a conchis: "Să vină să mă ia cu jandarmii! ... Nu sunt aici, în spaţiul public?". Foarte interesant, însă, când au venit jandarmii să-l ia, preşedintele pare să fi dispărut din "spaţiul public" în care se afla ca prin farmec. Şi pare să fi stat ascuns până ce instanţa a renunţat să-l mai citeze în proces.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alex 19 Dec, 2010 02:02 la puscarie ca toti cetateni romania PORCULE....
  • cristi 15 Dec, 2010 03:02 KAT CREZI K VEI MAI PUTEA SKAPA DE PUSKARIE??? E VALABILA INTREBAREA SI PT ZARZARE!!!
  • cristi 15 Dec, 2010 02:57 ce faci maldar de kkt,te dai zmeu si dupa aia te ascunzi ca un sobolan? se pare k ti- frika tareeee de PUSKARIE,UMFLATULE!!!! DAR NU SKAPI NICI TU NICI DROGATU ALA DE ZARZARE!
  • pope 14 Dec, 2010 12:26 Asa respecta legile marii nostrii alesi,le incalca in orice ocazie fara ca justitia sa aplice legile statului valabile numai pentru noi muritorii de rand si nu si pentru cei ce ne conduc pe banii nostrii.Rusine acestei justitii aservite acestor mafioti considerati,,alesii neamului"