Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitu Vasea vrea tata in Austria

ro

30 Jul, 2010 01:08 10917 Marime text
cap_4.jpgMiţu Vasea vrea să plece în Austria, pentru a deveni, din nou, tată. În susţinerea cererii sale, avocatul lui Mihăiţă Vasea - Miţu, pentru prieteni - a amintit de moartea lui Usein Sali, zis Ussi.

Având interdicţia de a părăsi ţara de aproape trei ani, măsura fiind luată în procesul în care este judecat pentru tentativa de omor calificat comisă asupra cunoscutului Stila Sarafu, mezinul Vasea vrea să plece din România pentru aproape două luni. Motivul - soţia sa se află internată într-o clinică din Austria, cu o sarcină dificilă, iar Miţu vrea să-i fie alături. „Vă rog să observaţi că în acest dosar a murit un inculpat. Am depus de dimineaţă cerere să i se încuviinţeze de către instanţă transportul la o clinică din Viena, deci în afara ţării, iar după-amiază familia m-a sunat că nu mai este nevoie, dat fiind că a murit", a pledat avocatul lui Vasea, Aurica Grigorescu, făcând referire la moartea lui Usein Sali, zis Ussi, judecat alături de acesta şi având aceeaşi interdicţie, dar care a decedat la începutul lunii martie 2010. Miţu Vasea le-a adresat judecătorilor Tribunalului Constanţa o cerere prin care solicită încuviinţarea de a părăsi România în perioada 1 august - 20 septembrie 2010, pentru a se deplasa la clinica din Austria unde a fost transportată soţia sa, Crina Vasea. „Soţia inculpatului se află într-o stare foarte gravă, fiind internată în spital, iar unica şansă de salvare a copilului a fost de a o transporta la o clinică din străinătate, fiind bine-cunoscute lipsurile sistemului de sănătate din România şi mai ales din Constanţa", a pledat avocatul lui Vasea.

„Nu este snobism"

De asemenea, apărătorul a mai precizat că Miţu vrea să fie alături de soţia sa, pentru sprijin moral, copilul urmând să se nască în jurul datei de 15 septembrie. „Nu a fost snobism din partea inculpatului să-şi transporte soţia la un spital din străinătate, ci toată lumea ştie riscurile la care se supun pacienţii în sistemul sanitar românesc", a conchis avocatul. De cealaltă parte, procurorul de şedinţă s-a opus ridicării interdicţiei lui Vasea pentru perioada specificată. „Perioada pentru care s-a cerut încuviinţarea deplasării este foarte mare, iar procesul a suferit deja numeroase tergiversări din partea inculpaţilor, astfel că cercetarea judecătorească se află încă în faza incipientă", a spus procurorul. De asemenea, acesta a argumentat că la dosarul cauzei nu se regăsesc acte medicale din care să reiasă starea gravă a soţiei lui Vasea, ci ar reieşi că, de fapt, sarcina decurge normal. „Este o alegere a părţilor de a naşte în alt sistem medical decât cel românesc, însă, din actele depuse la dosar, reiese că naşterea poate avea loc şi în România, chiar în sistemul privat", a argumentat reprezentantul Ministerului Public. Acesta a mai adăugat: „eu cred că părţile au ales străinătatea ştiind că inculpatul are interdicţia de a părăsi ţara şi că special au procedat astfel, ca un pretext, cu atât mai mult cu cât urmează să se soluţioneze cauza la Curtea Constituţională şi apoi să se reia cercetarea judecătorească la Constanţa". În replică, avocatul apărării a amintit că în procesul acesta a murit unul dintre inculpaţi, care, de asemenea, avea interdicţia de a părăsi ţara. „Vă rog să observaţi că în acest dosar a murit deja un inculpat. Am depus de dimineaţă cerere să i se încuviinţeze de către instanţă deplasarea la Viena, dar m-a sunat familia după-amiază să-mi spună că nu mai este nevoie, căci a murit", a precizat avocatul. „Dincolo de faptul că este inculpat, este un om", a conchis Aurica Grigorescu. După deliberări, judecătorii Tribunalului Constanţa au respins cererea lui Miţu Vasea, hotărârea putând fi atacată cu recurs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii