Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misterul autotrenurilor din curtea Secţiei 5 de Poliţie O tânără este cercetată pentru o evaziune uriaşă (Galerie foto + Video)

ro

16 Mar, 2012 00:00 3138 Marime text
firma-tiruri1.jpgDeşi are numai 21 de ani, o tânără născută în Bucureşti, domiciliată în Călăraşi, a „reuşit" performanţa de a fi cercetată de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, şi folosire de acte falsificate. Fata se numeşte Elena Iuliana I., iar din 2011 conduce de un singură SC Costache & Giani SRL, unitate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada Av. Romeo Popescu. Firma a luat fiinţă în 2006, fiind deschisă, potrivit Monitorului Oficial 2829/2006, de Florian Ioan Costache, Nicoleta Costache şi Ionel Manea. Conform poliţiştilor constănţeni, în acest dosar penal se vorbeşte de evaziune fiscală de peste 100.000 de euro.

Anchetatorii constănţeni susţin că s-au sesizat din oficiu, la data de 10 martie, despre faptul că o societate comercială „tip fantomă ce nu funcţionează la sediul social declarat, este destinatara fictivă a unor transporturi de mărfuri alimentare (legume fructe şi brânză) importate din spaţiul comunitar european (Grecia şi Italia)". „În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea acestei societăţi comerciale au fost identificate la PCTF Giurgiu cinci autotractoare cu semiremorcă ce transportau o cantitate totală de circa 90.000 kg mărfuri alimentare (portocale, măsline, varză, salată şi brânză) în valoare totală de aproximativ 110.000 de euro şi care aveau ca destinaţie fictivă o adresă din municipiul Constanţa, la care societatea în cauză nu desfăşoară niciun fel de activitate", se mai arată în cercetarea oamenilor legii. Potrivit acestora, întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar asupra celor cinci mijloace de transport s-a dispus punerea sub sechestru asigurător. În colimatorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a intrat o tânără de 21 de ani, din Bucureşti. Fata are calitatea de asociat unic şi administrator al societăţii Costache & Giani SRL şi este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire de acte falsificate. „Totodată, a fost începută urmărirea penală faţă de societăţile comerciale transportatoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, şi complicitate la folosire de acte falsificate, privind transportul fictiv al acestor mărfuri către municipiul Constanţa, în condiţiile în care marfa urma să fie livrată în fapt către alţi destinatari din Bucureşti şi Ilfov", mai arată anchetatorii. După cum arătam mai sus, SC Costache & Giani SRL a luat fiinţă în 2006, fiind deschisă, potrivit Monitorului Oficial 2829/2006, de Florian Ioan Costache, Nicoleta Costache şi Ionel Manea. Societatea are ca obiect de activitate „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare". Potrivit Monitorului Oficial numărul 3923/2011, Elena Iuliana I. a rămas singură în unitate după ce Geo Bogdan Pătru, asociat unic în cadrul societăţii comerciale sus-menţionate s-a retras. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii SC Costache & Giani SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. Mai facem precizarea că la obţinerea opiniei celor care se află în fruntea societăţii o vom face publică imediat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii