Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Pătruţ despre operaţia preşedintelui de onoare al FC Steaua „Convingerea mea este că la Constanţa i-au stricat arterele lui Duckadam"

ro

26 Sep, 2012 02:38 3660 Marime text
Ducadam_-_Duckadam_1.jpgHelmuth Duckadam, preşedintele de onoare al FC Steaua, a fost supus ieri, unei intervenţii chirurgicale de eliminare a cheagurilor de sânge de pe artera braţului drept şi introducere a unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată. Operaţia a fost făcută de medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală. Cu toate că fusese programată pentru luni, operaţia a fost executată ieri dimineaţă din cauza unor leziuni descoperite în urma unei investigaţii angio-RMN. Anterior acestei operaţii, Duckadam fusese internat, în 7 septembrie, la Secţia de Chirurgie Cardiovasculară din Constanţa cu diagnosticul „insuficienţă arterială acută la antebraţul drept". A fost externat o zi mai târziu după ce a suferit o intervenţie la antebraţ. La acea vreme, medicii constănţeni au declarat că operaţia a fost reuşită. „De acum poate să plece şi în Miami, pacientul e bine, nu-i mai trebuie nimic", preciza dr. Marius Militaru.

Ieri, dr. Mircea Pătruţ, fostul şef la Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a declarat că „operaţia de la Constanţa nu a fost reuşită". „La Constanţa mai întâi trebuia să se facă toate investigaţiile. Trebuia făcută evaluarea completă a leziunii. Apoi după aceea trebuia făcută operaţia. Convingerea mea este că la Constanţa i-au stricat arterele lui Duckadam", a menţionat dr. Mircea Pătruţ.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Dănuţ Căpăţînă, a precizat că nu face polemici cu doctorul Mircea Părtruţ. „Eu nu fac polemici cu doctorul Pătruţ prin intermediul presei", a menţionat Dănuţ Căpăţînă.

După operaţia de la Constanţa, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat, din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală. În 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigaţii complexe în vederea operaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Petre 26 Sep, 2012 14:51 Clinica de chirurgie cardiovasculara a fost de curand dotata cu aparatura performanta. De ce dl. Constantinescu a investit atatia bani pentru "nimic"?