Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Basescu nu comenteaza scandalul presupusului trafic de arme din Taiwan

ro

21 Jan, 2010 03:29 1111 Marime text
mircea_basescu_06.jpgUn nou scandal care îl vizează pe fratele preşedintelui ţării a ieşit în prim planul mass-media. Potrivit Mediafax, care citează Taiwan News, după apariţia în presa locală a unor informaţii care fac referire la faptul că s-ar face un trafic de armament vechi către Angola, prin intermediul familiei preşedintelui României, Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că va demara acţiuni judiciare în cazul în care afirmaţiile presei se dovedesc adevărate.

Revista Next din Taiwan a făcut precizări legate de faptul că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui român Traian Băsescu, este suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola. Peste 8.000 de tone de grenade, mine şi alte tipuri de muniţie veche, din care românii au achiziţionat 1.884 de tone, urmau să fie distruse înaintea alegerilor prezidenţiale de anul trecut, relazeată Next.

Contactat telefonic, Mircea Băsescu a afirmat, calm, că până la momentul în care nu se vor definitiva aspectele cercetate şi până nu se va publica un punct de vedere oficial al Ministerului Apărării, nu poate face niciun comentariu legat de acest subiect.

De asemenea, potrivit declaraţiilor directorului Centrului de Achiziţii din cadrul Biroului pentru Armament, Wang Kuo-Pin, Ministerul Taiwanez al Apărării va solicita informaţii din partea companiei Explomo, cu sediul în Singapore, care a câştigat contractul de distrugere a muniţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii