Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:40 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda „loverboy“ DIICOT anunță destructurarea unui grup infracțional

ro

30 Jun, 2020 18:04 679 Marime text
  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, dintre care patru în oraşul Petrila şi una în localitatea Cîmpa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
 
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019, un număr de patru suspecţi, au constituit un grup infracţional organizat, având drept obiect racolarea de tinere provenind din  medii dezavantajoase social şi financiar, pe care le-a determinat prin metoda „loverboy“ urmată de acte de ameninţare, să practice prostituţia în apratamente închiriate în oraşul Petrila, judeţul Hunedoara, în interesul lor financiar.
 
Pentru a-şi asigura afacerea, suspecții au racolat clienți interesați de întreținerea de relații sexuale, prin intermediul unei platforme online de publicitate, unde au postat mai multe anunțuri prin care ofereau servicii sexuale cu acestea, anunțuri însoțite de fotografii în ipostaze erotice.
 
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii