Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără racolată prin metoda „loverboy“ și obligată să se prostitueze! Suspectul, reținut de procurori

ro

20 Oct, 2023 15:58 826 Marime text
La data de 19.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, s-a reținut faptul că, în luna octombrie 2023,  a racolat o persoană vătămată majoră în scopul exploatării sexuale, folosind metoda   loverboy (promisiuni privind întemeierea unei familii bazate pe sentimente de iubire), după care a obligat-o să practice prostituția în  scopul obținerii de beneficii materiale.

„ În ziua de 19.10.2023  o rudă apropiată a persoanei vătămate, contactată de aceasta din urmă, a  sesizat organele de poliție care s-au deplasat la adresa indicată (un apartament situat în municipiul Râmnicu Vâlcea) unde i-au identificat  pe inculpat  și  pe  persoana vătămată. Aceasta a relatat că a fost ținută de inculpat  în acea locație împotriva voinței ei și obligată la practicarea prostituției .

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și Poliției Municipiului Vâlcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Caz șocant! Un individ care pretindea că este influencer i-a cerut unei fetițe de 8 ani fotografii indecente. La anchetă au contribuit și polițiștii și jandarmii din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii