Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Galați Persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de droguri de risc

ro

23 Nov, 2023 18:41 855 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Din cercetările efectuate a reieșit că două persoane cercetate (frați), prin inducere în eroare (metoda loverboy), ar fi recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locații din România, dar și din Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.
 
Astăzi, 23 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial, au pus în executare 14 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de droguri de risc, în formă continuată, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Din cercetările efectuate a reieșit că două persoane cercetate (frați), prin inducere în eroare (metoda loverboy), ar fi recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locații din România, dar și din Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.
 
Sumele obținute în această modalitate de către persoanele vătămate ar fi fost însușite de către aceștia  (aproximativ 150.000 de euro și 70.000 de lei), care ar fi fost sprijiniți de o a treia persoană (rudă apropiată celor doi).
 
De asemenea, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, doi dintre cercetați ar fi procurat și deținut, atât pentru consum propriu, cât și pentru oferirea cu titlu gratuit, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive.
 
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Galați.
 
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Poliția Română: Percheziții în județul Caraș-Severin într-un caz de trafic de minori
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii