Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără racolată prin metoda loverboy, obligată să se prostitueze în Germania. Un bărbat a fost reținut

ro

04 May, 2023 15:54 1485 Marime text
Sursa foto: DIICOTLa data de 03.05.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reținut că, în anul 2020, inculpatul, utilizând metoda loverboy, a recrutat o persoană vătămată majoră, pe care, în perioada 2020-2023, a obligat-o să practice prostituția, în Germania.

„În acest scop, au fost utilizate site-uri de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obținute din această activitate fiind însușite în totalitate  de inculpat.

De asemenea, inculpatul a exercitat acte de violență fizică și psihică asupra persoanei vătămate pentru a o determina să continue practicarea prostituției în pofida refuzului acesteia.

La data de 03.05.2023 a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Arges, la locuința inculpatului, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș“ - au mai precizat procurorii DIICOT.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

„Pe parcursul urmăririi penale, persoana vătămată a beneficiat de măsuri de referire, sprijin și protecție asigurate de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii