Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:57 22 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, încătuşate pentru luare de mită

ro

31 Oct, 2015 00:00 3268 Marime text


Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, au fost reţinute pentru 24 de ore.
 
Cele două femei sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
 
Vineri, Cecilia Chirvăsuţă a fost prezentată Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, care a respins cererea şi a dispus măsura arestului la domiciliu. Faţă de Marcela Vlad a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „inculpata Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic cu specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma  totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ca medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate, constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferente unui dosar de pensionare pe caz de boală“.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea mai arată că „inculpata Vlad Marcela, în calitate de asistent medical al unităţii spitalicești mai sus menţionate, a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii