Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:44 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se vor pronunţa judecătorii în dosarul medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă

ro

12 Dec, 2017 00:00 2451 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au stabilit data la care se vor pronunţa în dosarul în care Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost condamnate, în primă instanţă, pentru luare de mită.
 
Instanţa va lua decizia finală pe data de 18 decembrie.
 
Amintim că prima instanţă, respectiv Tribunalul Tulcea, a dispus condamnarea Ceciliei Chirvăsuţă la o pedeapsă de patru ani de închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de patru ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa i-a dedus din pedeapsa principală aplicată perioada reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 28.10.2015 până la 22.01.2016, inclusiv.
 
Marcela Vlad a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de trei ani, ce constituie termen de încercare, fiindu-i interzis dreptul de a exercita profesia de asistent medical pe o perioadă de doi ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
„Confiscă de la inculpata Chirvăsuţă Cecilia suma de 2.350 de lei şi 50 de euro, ori echivalentul în lei. Confiscă de la inculpata Vlad Marcela suma de 300 de lei. Obligă pe inculpata Vlad Marcela să plătească suma de 1.700 de lei şi pe inculpata Chirvăsuţă Cecilia suma de 2.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat“, potrivit minutei Tribunalului Tulcea.
 
Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. Cecilia Chirvăsuţă este acuzată că, în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi pretins şi ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.
 
Marcela Vlad, asistent medical, este suspectată că, în calitate de asistent medical angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea propriilor atribuţii de serviciu şi ar fi sprijinit-o pe Cecilia Chirvăsuţă să pretindă bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale acesteia“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii