Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:47 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, în arest la domiciliu

ro

28 Nov, 2015 00:00 1510 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, ieri, contestaţiile formulate de Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Decizia este definitivă.
 
Astfel, Cecilia Chirvăsuţă rămâne în arest la domiciliu începând cu data de 28 noiembrie şi până la 27 decembrie, inclusiv, iar faţă de inculpata Marcela Vlad s-a înlocuit măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
 
Magistraţii au încuviinţat ca Cecilia Chirvăsuţă să părăsească imobilul pentru desfăşurarea activităţii profesionale în cabinetul său privat, în intervalul orar 14.00 - 18.00, de luni până vineri.
 
Totodată, magistraţii impun ca, pe durata arestului la domiciliu, Marcela Vlad să nu părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Marcela Vlad trebuie să respecte următoarele obligaţii: „să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu inculpata CC şi cu martorii DT, IF, MM, CD“, potrivit minutei“.
 
Cecilia Chirvăsuţă şi Marcela Vlad au fost deferite Justiţiei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
 
Potrivit referatului propunerii de arestare preventivă, în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „inculpata Chirvăsuţă Cecilia, în calitate de medic cu specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 de lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ca medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate, constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferente unui dosar de pensionare pe caz de boală“.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea mai arată că „inculpata Vlad Marcela, în calitate de asistent medical al unităţii spitaliceşti mai sus menţionate, a primit suma totală de 300 de lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii