Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:26 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Premieră în Justiţia din Constanţa! Interceptări şi filaje SRI excluse de instanţă

ro

13 May, 2016 00:00 3817 Marime text


Decizie fără precedent pentru Justiţia din Constanţa! Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanţa, fostul preşedinte al instanţei, a exclus dintr-o cauză penală mai multe activităţi specifice derulate de Serviciul Român de Informaţii.
 
Mai precis, este vorba despre „interceptarea, înregistrarea pe suport optic a convorbirilor şi comunicărilor, precum şi procesele-verbale de redare a acestora, înregistrarea video, audio şi prin fotografiere efectuată prin mijloace tehnice, în dosarul (…) al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, puse în executare de către Serviciul Român de Informaţii - Direcţia de Informaţii Tulcea“.
 
Hotărârea este definitivă şi a fost luată în dosarul în care Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.  
 
Procurorii spun că, din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că Cecilia Chirvăsuţă, în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi pretins şi ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.
 
Tot în acest dosar, Marcela Vlad, asistent medical, este suspectată că, în calitate de asistent medical angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, prin acte materiale distincte, ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea propriilor atribuţii de serviciu şi ar fi sprijinit-o pe Cecilia Chirvăsuţă să pretindă bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale acesteia.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Tulcea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii