Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut medic cardiolog a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Sentinţa finală, la Constanţa

ro

24 Dec, 2015 00:00 903 Marime text


Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Tulcea, instanţă care le-a menţinut pe cele două cadre medicale în stare de arest la domiciliu. Tot Tribunalul a respins, ca neîntemeiate, cererile de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulate de Chirvăsuţă şi de Vlad.
 
Hotărârea nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Procurorii spun că, din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, a rezultat că Cecilia Chirvăsuţă, în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi pretins şi ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015,  bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
 
Marcela Vlad este suspectată că, în calitate de asistent medical angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, prin acte materiale distincte, ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani care nu i se cuveneau în legătură cu îndeplinirea propriilor atribuţii de serviciu şi ar fi sprijinit-o pe Cecilia Chirvăsuţă să pretindă bani în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ale acesteia.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii