Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:04 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi Strutinsky scapă luna aceasta de controlul judiciar (referat DNA)

ro

10 Aug, 2015 00:00 1295 Marime text
Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky ar putea scăpa, în scurt timp, de măsura preventivă a controlului judiciar sub imperiul căreia se află în dosarul în care Mazăre este cercetat pentru că ar fi primit mită nouă milioane de euro.
 
Cercetările sunt derulate de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție. Tot Dana Ana are în lucru şi Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde fostul primar al Constanței este cercetat tot sub control judiciar, cauză în care mai apar Alexandru Mazăre, senator al României, și afaceristul israelian Avraham Morgenstern.
 
Revenind la dosarul în care Mazăre este cercetat alături de Strutinsky, pe data de 24 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar luată faţă de Mazăre pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24 iunie până la data de 22 august 2015, inclusiv. Pe data de 25 iunie, Înalta Curte i-a înlocuit lui Strutinsky arestul preventiv cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 1 iulie, până la data de 29 august, inclusiv.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi sunt obligaţi, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României fixată de organul judiciar decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia şi să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii şi experţii din prezenta cauză sau care vor dobândi această calitate în viitor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Citeşte şi 

Decizia, luată în şedinţă secretă
Lovitură dură pentru Radu Mazăre! (rechizitorii)

 
Cine a „căzut“ alături de Mazăre şi de Constantinescu
Recensământul celor aproape 70 de inculpaţi - directori în Primărie, în CJC şi afacerişti (rechizitorii+galerie foto)


Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii