Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii rapiti de somalezi au revenit in tara

ro

15 Aug, 2009 02:32 987 Marime text

După patru luni de captivitate, echipajul remorcherului Buccaneer, în care se aflau şi cinci marinari români, a fost eliberat.

Nava italiană Buccaneer a fost capturată în data de 11 aprilie, în Golful Aden, de piraţii somalezi. La bordul său se aflau şi cinci marinari români, cu vârste cuprinse între 28 şi 35 de ani. Patru dintre ei - inginerul-şef Nicuşor Marinescu, timonierul Adrian Gâlcă, mecanicul George Dorel şi motoristul Marius Aragea - sunt din Constanţa, iar al cincilea din Bucureşti. Aceştia au ajuns pe Buccaneer pe 20 februarie când s-a efectuat un schimb de echipaj în portul Singapore. Navigatorii români au avut contracte de muncă încheiate prin intermediul consulatului italian, între angajatorul Adrian Andruşca, de la compania Crusche Crewing, din oraşul Ovidiu, şi armatorul italian Micoperi.

După numeroase tratative, săptămâna trecută, piraţii somalezi au eliberat echipajul remorcherului format din italieni, români şi un croat. Marinarii au ajuns joi noaptea la Roma, pe Aeroportul Militar Ciampino, la bordul unui avion al armatei italiene. Aici, ei au fost aşteptaţi de membri de familie şi reprezentanţi ai Ambasadei României la Roma. Ieri, o aeronavă aparţinând companiei Tarom i-a preluat şi i-a adus în ţară, după patru luni de la răpirea lor de către piraţii somalezi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii