Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa judecă dosarul ANI a trimis un primar de municipiu la Comisia de cercetare a averilor

ro

21 Oct, 2013 00:00 2356 Marime text
Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a ajuns în atenţia Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Şi asta după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat „constatarea, în urma procedurilor de evaluare, a existenţei unei diferenţe semnificative, (...) în cuantum de 328.770,55 lei (aproximativ 77.190 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Constantin Hogea”. Curtea de Apel Constanţa a decis ca primul termen de judecată al cauzei să aibă loc în ziua de 12 noiembrie, ora 11.00.
 
Conform datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, aproape de finele săptămânii trecute, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 889/36/2013, cu obiect „controlul averilor (Legea nr. 115/1996 ) plângere prealabilă - revocare Ordonanţa 1/2013”, în care ANI are calitatea de petent, iar Constantin Hogea (n.r. preşedinte al Organizaţiei Municipale a Partidului Democrat Liberal Tulcea) este intimat. După cum arătam şi mai sus, Comisia de cercetare a averilor din Curtea de Apel va deschide pentru prima dată acest dosar în dimineaţa zilei de 12 noiembrie.

Amintim că reprezentanţii ANI au anunţat „constatarea, în urma procedurilor de evaluare, a existenţei unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 328.770,55 Lei (aprox. 77.190 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea”. „ (...) În luna ianuarie 2009, respectiv ianuarie 2011, Constantin Hogea a dobândit împreună cu Valeria Hogea, soţia acestuia, un imobil în municipiul Tulcea şi un spaţiu de producţie pentru suma totală de 328.770,55 lei. La data efectuării tranzacţiilor imobiliare menţionate anterior, nu au fost identificate solduri contabile în conturile bancare deţinute de Constantin Hogea şi Valeria Hogea care să ateste fonduri necesare efectuării acestor tranzacţii. Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa (...), în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către Constantin Hogea, în perioada exercitării funcţiei publice”, au conchis oficialii ANI. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la edilul municipiului Tulcea, însă acest lucru nu a fost posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii