Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:25 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2019 00:00 568 Marime text

Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă,autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și Constantin Hogea, primarului municipiului Tulcea, care a ținut să ne treacă prin firul poveștii vieții lui, care a debutat în comuna Cerna, județul Tulcea și l-a ținut pe pânzele cunoașterii zonei și, evident, cum s-a îndrăgostit de tărâmul magic în care locuiește.

”Sunt născut pe aceste meleaguri (com. Cerna, jud. Tulcea), deci aș putea spune: cunosc Dobrogea de-o viață! Dobrogea are particularități social-culturale și geografice cu totul deosebite de restul țării. Doar socotind existența celor 14 minorități etnice – trăind alături de populația majoritară într-un mod de conviețuire interetnică, poate printre cele mai bune modele din Europa- este un aspect care stârnește curiozitatea și interesul de a cunoaște aceste locuri. Aceste minorități transmit de la o generație la alta o zestre culturală extraordinară, care completează și întregește, deopotrivă, ethosul dobrogean.

Suntem binecuvântați la nord de fluviul Dunărea, acest Iordan al Europei, iar la sud de cărările Sfântului Apostol Andrei, creștinătorul acestor meleaguri. În Dobrogea vom găsi cel mai vechi pământ al Europei, munții Hercinici (unde este și o rezervație naturală – Rezervația naturală munții Măcinului, unică în Europa) și cel mai nou pământ, ceea ce cucerește Delta Dunării în fiecare an, intrând în Marea Neagră. Delta Dunării, ținut mirific unic în Europa, fiind și ofertă turistică unicat a României, Marea Neagră cu salba de stațiuni litorale, sunt motive suficiente de a dori să cunoști această parte de patrie. Cele mai importante trei valori ale dobrogenilor sunt: Toleranța; Buni credincioși; Ospitalitatea.

Dobrogea nu poate fi comparată cu nici un alt colț de lume – este unică, fascinantă și surprinzătoare. Mesajul către dobrogeni de ziua Dobrogei: Fiți toți mândri de ținutul pe care ni l-a hărăzit Bunul Dumnezeu, sus inima dobrogeni și fie ca această parte de patrie să dăinuiască cât vremurile! La mulți ani! Vrei să fii surprins de frumusețe, de liniște, de inedit – vizitează Dobrogea!
Dobrogea nu poate fi comparată cu nici un alt colț de lume – este unică, fascinantă și surprinzătoare. Mesajul către dobrogeni de ziua Dobrogei: Toți mândri de ținutul pe care ni l-a hărăzit Bunul Dumnezeu, sus inima dobrogeni și fie ca această parte de patrie să dăinuiască cât vremurile! La mulți ani! Vrei să fii surprins de frumusețe, de liniște, de inedit – vizitează Dobrogea!”, a punctat primarul Constantin Hogea.

Citește și:
 
ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii