Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mă despărţisem de prietena mea şi de aceea am mers mai tare" Vezi aici cum s-a scuzat Radu Popescu după ce a omorât un om în staţia de autobuz (galerie foto)

ro

01 Dec, 2011 01:00 3127 Marime text
10_inmormantare.jpgIeri, bărbatul accidentat mortal în timp ce aştepta autobuzul de un şofer de numai 25 de ani, care a scăpat bolidul de sub control, a fost condus pe ultimul drum. Slujba religioasă a avut loc la Biserica Tuturor Sfinţilor, situată pe strada Răzvan Vodă, zona bulevardului IC Brătianu, iar înmormântarea a fost la Cimitirul Palas. În tot acest timp, Radu Popescu, conducătorul BMW-ului, s-a aflat în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au decis să-i respingă recursul formulat împotriva arestării preventive. În faţa judecătorilor, Radu Popescu a încercat să se scuze spunând că a călcat acceleraţia maşinii sale din cauza faptului că se despărţise de iubita sa.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au analizat ieri, în completul prezidat de magistratul Iuliana Radu şi format din judecătorii Cristian Deliorga şi Ciprian Coadă, recursul formulat de Radu Popescu împotriva cercetării sale în stare de arest. Individul a ajuns în spatele gratiilor după ce a accidentat mortal un bărbat care aştepta autobuzul în staţia special amenajată din faţa Casei Judeţene de Pensii Constanţa. În faţa instanţei de judecată, şoferul BMW-ului ucigaş s-a arătat spăşit şi plin de regrete, plângând pe toată durata judecării recursului. Nimeni din familia lui Popescu nu a fost prezent în sala de judecată. De la bun început, şoferul a precizat că este de acord să dea declaraţii în faţa instanţei, susţinând însă că nu are informaţii suplimentare de dat în afara celor precizate deja magistraţilor din cadrul Judecătoriei Constanţa. În aceste condiţii, avocatul său ales, Ştefan Roman, le-a cerut judecătorilor să admită recursul, să caseze hotărârea Judecătoriei Constanţa şi să dispună cercetarea în stare de libertate a şoferului de 25 de ani. „Nu neagă nimeni că faptele reţinute în sarcina clientului meu sunt reale, din nefericire. A fost un accident din care a rezultat o victimă, aceasta fiind cea mai mare nenorocire", a spus avocatul. Totuşi, acesta a precizat că infracţiunea de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de anchetă nu şi-ar avea justificarea, dat fiind că suspectul nu ar fi ştiut că în urma accidentului produs de el ar fi rezultat victime.

A avut permisul reţinut

„Chiar jandarmul care l-a prins a declarat că l-a găsit în toaleta unui club şi în momentul în care l-a depistat, clientul meu era în stare de şoc, astfel că l-a întrebat dacă sunt victime, iar el i-a răspuns că nu sunt victime, ca să nu-l sperie", a spus avocatul. În plus, apărătorul a mai argumentat că, în ceea ce priveşte infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului, este posibil să se constate că la momentul la care s-a produs accidentul alcoolemia şoferului să fi fost sub limita legală, din moment ce alcoolemia a crescut în intervalul celor două teste efectuate de poliţişti. Cât priveşte pericolul public pe care l-ar reprezenta Radu Popescu, avocatul a precizat că procurorii vorbesc despre un pericol generic, anume impactul mare asupra opiniei publice al faptei sale, dar şi faptul că infracţiuni de acest gen se produc foarte des, însă nu se fac menţiuni concrete cu privire la persoana inculpatului. „Este cercetat pentru infracţiune din culpă, nu a fost săvârşită cu intenţie. A fost o nenorocire, s-a întâmplat", a declarat avocatul. Apărătorul a mai spus că, deşi este adevărat că în urmă cu doi sau trei ani şoferul a avut carnetul de conducere suspendat şi că a avut mai multe puncte penalizare pentru că nu ar fi purtat centura de siguranţă, acesta este absolvent de facultate şi administrator al unei firme de profil, astfel că nu ar fi un pericol public.

„A luat casetofonul şi actele din torpedo, iar apoi a fugit"

„Clientul meu provine dintr-o familie de jurişti, nu este un băiat de bani gata, cum s-a scris în presă", a mai spus apărătorul. În replică, procurorul de şedinţă a cerut respingerea recursului promovat de suspect ca nefondat. „Nu putem avea în vedere că faptele comise au fost din culpă, acestea se situează la limita dintre culpă şi intenţie indirectă, dat fiind că inculpatul, deşi ştia că a consumat băuturi alcoolice şi substanţe stupefiante, s-a urcat la volan şi a condus în localitate cu o viteză destul de mare, dovedită de modul în care arăta locul producerii accidentului după impact", a spus reprezentantul Ministerului Public. Mai mult, acesta a spus că suspectul s-a dovedit a fi o persoană preocupată de consecinţele acţiunii sale şi de rigorile legii, fapt dovedit de acţiunile sale ulterioare: „acuzatul a fost în primul rând preocupat cum să-şi asigure scăparea, nu de starea victimei. Primul lucru pe care îl faci într-o asemenea situaţie este să te interesezi de consecinţele accidentului, mai ales că victima era la vedere". „Suspectul a coborât din maşină, apoi s-a întors, a luat casetofonul şi actele din torpedo, iar apoi a fugit. Nu se poate spune că nu ştia de victime; din moment ce l-a întrebat pe jandarm dacă au fost victime, înseamnă că a conştientizat că ar fi putut să fie. Atitudinea sa este de natură a crea un puternic sentiment de insecuritate", a spus procurorul.

Cu frate la Universitatea Oxford

În replică, avocatul a subliniat că şoferul provine dintr-o familie bună şi că fratele său este absolvent al Universităţii Oxford. „Vă daţi seama că nu va mai putea conduce după acest incident", a conchis avocatul. În ultimul cuvânt, şoferul a declarat că ar face orice să repare ceea ce a făcut. „Am greşit enorm. Vreau să vă mai spun un lucru, pe care nu l-am mai spus, dar nu ştiu dacă are relevanţă. Înainte să plec de la club eram foarte nervos pentru că mă despărţisem de prietena mea şi de aceea am mers mai tare", a declarat Radu Popescu, printre lacrimile care îl înecau. În urma dezbaterilor, instanţa a hotărât să-i respingă recursul ca nefondat, astfel că acesta va rămâne în spatele gratiilor. În tot acest timp, în cealaltă parte a oraşului, familia şi prietenii lui Vasile Luban l-au condus pe acesta pe ultimul drum, slujba religioasă având loc la Biserica Tuturor Sfinţilor din zona bulevardului IC Brătianu, iar înmormântarea a fost la Cimitirul Palas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii