Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:33 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locul României pe harta militară a lumii

ro

07 Nov, 2016 17:40 2897 Marime text
Armata României avansează 13 locuri în topul puterilor militare din lume, anunţă revista online de profil Global Firepower, una dintre cele mai credibile de pe glob. Suntem acum pe locul 43 din 126 de ţări, scrie digi24.ro.
 
Puterea militară a României constă în 875 de tancuri, peste 1.400 de vehicule blindate şi 188 de aruncătoare de rachete.
 
Privind spre Forţele Aeriene, ţara noastră are 125 de avioane de luptă şi 86 de elicoptere militare. Niciunul în schimb de atac. Apele naţionale sunt apărate de 3 fregate, Regina Maria, Ferdinand, Mărăşeşti şi 7 corvete, mai precizează jurnaliştii Digi24.
 
Delfinul, celebrul submarin plutitor nu este pus la socoteală, pentru că nu mai funcţionează de aproape 30 de ani.
 
Chiar şi aşa, dacă privim pe harta regională, vedem că faţă de vecinii noştri stăm destul de bine. Devansăm Ungaria şi Bulgaria. Doar că bună parte din dotările menţionate nu mai pot fi utilizate de România în caz de conflict, pentru că sunt mult prea vechi.
 
Şi tot acest clasament ne arată că suntem devansaţi de ţări precum Etiopia, Algeria sau Mexic.
 
Primele trei poziţii sunt ocupate de Statele Unite, Rusia şi China. Criteriile avute în vedere în realizarea acestui top sunt populaţia ţării, echipamentul militar, producţia de petrol, infrastrutura şi bugetul. Important: arsenalul nuclear nu este luat în calcul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii