Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:49 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lector universitar, trimis în judecată. A primit mită de la zeci de studenți

ro

04 Nov, 2016 17:34 1299 Marime text
Un lector universitar din cadrul Universității de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești a fost trimis în judecată pentru luare de mită.  

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție (DGA), procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a trimis în judecată un lector universitar de la UPG Ploiești, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârșirii a șapte infracțiuni de luare de mită, sumele primite în schimbul promovării unor examene totalizând aproximativ 45.000 de lei.

Anchetatorii arată că în data de 3 septembrie, în timpul sesiunii de restanțe, lectorul universitar a acceptat de la 62 de studenți în anul I la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimiei din cadrul UPG Ploiești promisiunea remiterii unor sume de bani cuprinse între 350 lei și 700 lei, totalizând suma de 38.500 lei, în vederea promovării examenelor la mai multe materii.

Trei zile mai târziu, după susținerea examenelor la o parte din materii, inculpatul a pretins și primit, din suma acceptată inițial, un total de 17.150 lei, solicitând ca diferența de bani de 20.350 lei să-i fie remisă ulterior, în zilele de 6 sau 7 septembrie, când urma să fie susținut examenul de restanță la Analiza matematică, spun procurorii.

„Totodată, la datele de 5 și 6 septembrie 2016, cu ocazia susținerii examenului restant la disciplina Logică matematică și teoria mulțimilor, în scopul promovării examenului, M.A.C. a primit de la 5 studente la Facultatea de Litere și științe, suma totală de 1.400 lei. De asemenea, în aceeași zi, cu ocazia susținerii examenului de restanță la Algebră liniară, geometrie analitică și diferențială, cel în cauză a primit de la 4 studenți la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimiei, suma totală de 2.000 lei (câte 500 lei de la fiecare), în vederea promovării examenului", se precizează în comunicat. Este acuzat că a mai primit de la doi studenți suma totală de 550 lei pentru promovarea unor examene de restanță. Conform anchetatorilor, lectorul universitar a primit bani și în sesiunea de vară a anului universitar 2015-2016.

În data de 5 septembrie, lectorul universitar a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Prahova.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii