Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:53 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat pentru sclavie În dosarul lui Mihai Mişilaricu au fost excluse depoziţiile a opt martori

ro

07 Nov, 2015 00:00 1004 Marime text
Tribunalul Tulcea a admis, ieri, în parte, cererea formulată de inculpatul Mihai Mişilaricu referitoare la neregularitatea actului de sesizare şi excludere a unor probe. Mişilaricu a fost deferit Justiţiei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi este acuzat de „lipsire de libertate a unei persoane în mod ilegal“, „sclavie“ şi „folosirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract de muncă“.
 
De asemenea, magistraţii au constatat „nulitatea declaraţiilor date, în calitate de martori, la data de 5 iunie 2015, de numiţii Dodoi Vasile, Vereş Ionel, Aelenei Vasile, Dobre Petrică, Matei Toma, Oprea Emil, Dumitran Ionuţ şi Arnăutu Florin Mihai şi dispune excluderea probelor respective“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
„Prezenta încheiere se va comunica Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru ca, în termen de 5 zile, să transmită dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei“, se mai arată în minută.         
 
Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“.
 
De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă magistraţii constănţeni şi-au declinat competenţa de soluţionare colegilor din Tulcea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii