Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:02 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Mişilaricu a fost achitat pentru 27 de infracţiuni şi condamnat pentru una

ro

17 Mar, 2017 12:46 8025 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului din Tulcea s-au pronunţat în dosarul în care Mihai Mişilaricu este acuzat că ar fi lipsit de libertate mai mulţi ciobani şi că i-ar fi obligat să nu iasă din fermă şi să stea de vorbă cu alte persoane.

Instanţa a dispus achitarea bărbatului pentru 27 de infracţiuni şi condamnarea acestuia pentru una singură, la şase luni de închisoare.


„În temeiul art. 264, alin. 4 din Legea nr. 53/2003; Condamnă pe inculpatul Mişilaricu Mihai la o pedeapsă de 6 luni închisoare. Constată că pedeapsa a fost executată în perioada 16 iunie 2015 – 12 ianuarie 2016. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză“.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Amintim că Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“.
 
De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii