Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 19 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat preventiv și la domiciliu Un fermier din Tulcea trimis în judecată de procurorii din Constanța a fost achitat definitiv

ro

27 Oct, 2017 00:00 9078 Marime text
Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru că ar fi lipsit de libertate mai mulți ciobani și că i-ar fi obligat să nu iasă din fermă și să nu stea de vorbă cu alte persoane, Mihai Mișilaricu a fost achitat definitiv. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Mihai Mișilaricu a fost acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, județul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică și psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate și audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“. De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea și drepturile la muncă în condiții decente, umane, fiind exploatați 18 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, subalimentați, agresați fizic și verbal, pentru a li se înfrânge voința, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum și a banilor la care, potrivit promisiunii inițiale a inculpatului, aveau dreptul“, conform procurorilor.
 
Pe data de 15 martie, Mihai Mișilaricu a fost achitat în primă instanță pentru 27 de infracțiuni și condamnat pentru una singură, la șase luni de închisoare. Judecătorii au constatat că pedeapsa a fost executată în perioada 16 iunie 2015 - 12 ianuarie 2016 și că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile în cauză. Decizia Tribunalului Tulcea nu a fost una definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanța atât de procurori, cât și de Mihai Mișilaricu.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a dispus achitarea lui Mișilaricu față de singura infracțiune pentru care fusese condamnat de Tribunalul Tulcea. Decizia este definitivă. Judecătorii au constatat că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile în cauză și l-au obligat pe inculpat la plata sumei de 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Caz închis!

Ti-a placut articolul?

Comentarii