Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:53 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care Mihai Mişilaricu a fost achitat pentru 27 de infracţiuni şi condamnat pentru una a ajuns la Constanţa

ro

09 May, 2017 00:00 1441 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia luată de judecătorii Tribunalului Tulcea prin intermediul căreia Mihai Mişilaricu a fost achitat pentru 27 de infracţiuni şi condamnat pentru una. În cauză, Mihai Mişilaricu este acuzat că ar fi lipsit de libertate mai mulţi ciobani şi că i-ar fi obligat să nu iasă din fermă şi să stea de vorbă cu alte persoane.
 
Prima instanţă, respectiv Tribunalul Tulcea, a dispus achitarea bărbatului pentru 27 de infracţiuni şi condamnarea acestuia pentru una singură, la şase luni de închisoare. Judecătorii au constatat că pedeapsa a fost executată în perioada 16 iunie 2015 - 12 ianuarie 2016 şi că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu a fost una definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de procurori, cât şi de Mihai Mişilaricu.
 
Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru data de 8 iunie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“.
 
De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii