Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:50 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii îl vor căuta azi pe Nicuşor Constantinescu cu mandat de aducere la instanţă (rechizitorii)

ro

19 May, 2016 00:00 2024 Marime text


Jandarmii îl vor căuta azi pe Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) cu mandat de aducere la instanţă, respectiv la Curtea de Apel Constanţa.
 
Aici, şeful CJC ar trebui să fie audiat în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, unde a fost condamnat, în primă instanţă, de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe masa judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Audierea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa este, potrivit surselor noastre, ultima etapă a dosarului.
 
De menţionat că nu este pentru prima dată când Nicuşor Daniel Constantinescu este citat cu mandat. În 2010, şeful CJC a fost citat de trei ori cu mandat de aducere la propriul proces privind presupuse fapte de corupţie. Mandatele au fost emise de Ruxandra Grecu, pe atunci judecător al Judecătoriei Constanţa, în prezent, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul în care Constantinescu era acuzat de abuz în serviciu. Ulterior, în cauză, şeful CJC a fost achitat.  
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror DNA Bucureşti.

Se pare că șeful CJC este internat la Chirurgie motiv pentru care nu poate ajunge la ședința de azi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii