Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:10 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeria Română, la ceas aniversar Inspectoratul de Jandarmi şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa sărbătoresc alături de elevi (video)

ro

30 Mar, 2015 00:00 1319 Marime text
În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Fondată în 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.
 
Pentru marcarea acestui moment aniversar important, în perioada 2 - 10 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa organizează o serie de activităţi.
 
Astfel, joi, 2 aprilie, începând cu ora 10.30, Jandarmeria Constanţa organizează un concurs de tir dedicat jurnaliştilor, acţiune care se va desfăşura într-un poligon situat în apropierea municipiului Mangalia.
 
Vineri, 3 aprilie, începând cu ora 8.00, în prezenţa personalului Jandarmeriei Constanţa, la sediile unităţilor se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“. După acest moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor din cele două unităţi care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată, preotul militar Laurenţiu Oprea va oficia un ceremonial religios.
 
În perioada 6 - 10 aprilie, în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii constănţeni vor fi alături de elevii din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.
 
Având în vedere faptul că, în această perioadă, se desfăşoară şi programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun“, jandarmii constănţeni vor prezenta o serie de exerciţii de autoapărare, demonstraţii ale câinilor de serviciu, dar vor expune şi tehnica din dotare.
 
Totodată, elevilor le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Activităţile se vor desfăşura la Palatul Copiilor din municipiul Constanţa, dar şi la instituţiile de învăţământ din Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii