Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii din Constanța înaintați în gradul următor, de Ziua Jandarmeriei Române! (FOTO)

ro

03 Apr, 2024 14:34 559 Marime text


Activitățile organizate de Ziua Jandarmeriei Române, la aniversarea celor 174 de ani de la înființare, s-au încheiat la Constanța cu ceremonialul militar de avansare a cadrelor, organizat la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța. Au fost avansate în grad, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, înaintea stagiului minim, 13 cadre militare.

Premergător Zilei Jandarmeriei Române au fost organizate activități sportive interne cu participarea cadrelor unității (campionat tenis de picior, campionat tenis de masă și campionat de fotbal), au transmis reprezentanții Jandarmeriei Mobile Constanţa.


La data de 3 aprilie 1850, domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, aproba actul de înființare a Jandarmeriei iar de atunci cuvântul “jandarm” a devenit sinonim cu asigurarea liniștii și ordinii publice, a legii și onoarei.

Potriviti sursei citate, armă de elită, Jandarmeria Română a fost parte activă la marile evenimente militare ale Armatei Române, fiind adaptată permanent de-a lungul anilor, la realitățile societății românești și evoluând odată cu aceasta.

La mulți ani, Jandarmeria Română!

 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.


foto: Facebook/ Jandarmeria Mobilă Constanţa


Citește și:

Avansări în grad la Jandarmeria Tulcea, de Ziua Jandarmeriei Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii