Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarm constantean propus spre arestare

ro

11 Mar, 2010 04:31 1468 Marime text
Procurorii DIICOT Constanţa au cerut instanţei arestarea preventivă a unui jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, pe care îl acuză de trafic de droguri. Sergentul major Gabriel Ichimuţă, de 24 de ani, a fost depistat având în autoturismul său cantitatea de 50 de grame de haşiş şi un pistol cu aer comprimat.

Jandarmul a fost prins de poliţiştii de la Crimă Organizată, după ce complicii săi fuseseră anterior prinşi în flagrant în Năvodari. Liviu Amoximoae, de 26 de ani, şi Daniel Melie, de 31 de ani, au fost identificaţi lângă un supermarket din Năvodari, marţi, în jurul orei 17.00. Potrivit anchetatorilor, aceştia aveau asupra lor circa 500 de grame de haşiş, pe care vroiau să-l vândă în schimbul sumei de 2.000 de euro. Jandarmul a fost depistat, două ore mai târziu, în localitatea Ovidiu. Potrivit maiorului Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, subofiţerul Ichimuţă este angajat al IJJ din 2007 şi se afla în timpul liber la momentul depistării sale de ofiţerii de la Crimă Organizată. „Unitatea de jandarmerie acordă tot sprijinul BCCO pentru soluţionarea acestui caz, cu menţiunea că este primul caz de acest gen în care este implicat un cadru al Jandarmeriei Constanţa", a declarat maiorul Trancă. Revenind la ancheta privind reţeaua de narco-traficanţi în care se pare că era implicat sergentul major, un alt bărbat suspectat a fi membru al grupării este Florin Filip, de 31 de ani, care avea asupra lui 170 de grame de haşiş, fiind depistat marţi seara, în jurul orei 23.00. Anchetatorii au stabilit că reţeaua se aproviziona cu haşiş din Spania, rolul de a depozita narcoticele revenindu-i lui Florin Filip. În acest sens, acasă la individ a fost găsit un kilogram de haşiş, în timp ce jandarmul avea rolul de a căuta „săgeţi" în vederea vânzării şi încasării contravalorii drogurilor vândute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tepes 22 Jun, 2010 00:46 Mari ticalosi sunt multi dintre jandarmi.Sa-i desfiinteze, draq, de ciobani retarzi si sa angajeze Politia si oameni cu creier, in locul posturilor din Jandarmerie.Se cred toti serifi, detectivi, spioni dar sunt, o groza, brute-n uniforma sau fara uniforma.
  • justice 11 Mar, 2010 09:08 mai mafioti ca jandarmii nu sint altii - de ce nu ramine o singura structura a politiei? practic cu ce se ocupa jandarmii? bat ca vechea securitate -ei nu fac dosare ci doar acte premergatoare adica frecare de vint...