Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptări - „A, uitaţi-vă! E un Jeep roşu!“ Businessman de Constanţa, judecat în Argeş pentru contrabandă

ro

28 Mar, 2013 00:00 3902 Marime text
Iniţial, ancheta viza 18 persoane, existând suspiciuni că fabrica de alcool din Constanţa nu înregistra toată producţia în contabilitate
 
Surprindere în lumea afaceriştilor constănţeni! Un mega-dosar de presupusă contrabandă, cu un prejudiciu de aproape două milioane de euro, în care ar fi implicat un renumit om de afaceri de la malul mării şi în care ancheta durează de aproape trei ani, a ajuns, în final, pe masa judecătorilor. Culmea, potrivit interceptărilor citate de presa argeşeană, businessmanul şi-ar fi pus în gardă subalternii cu privire la eventualele controale de la Bucureşti. „A, uitaţi-vă! E un Jeep roşu!“, ar fi avertizat omul de afaceri.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş l-au trimis în judecată pe Gheorghe Pufleanu, businessman de Constanţa, sub acuzaţii de evaziune fiscală. Procesul urmează să înceapă la Tribunalul Argeş pe data de 9 aprilie, adică la trei ani de la momentul la care Pufleanu a fost ridicat de mascaţi şi trimis cu mandat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, bănuit fiind că ar face contrabandă cu alcool. Potrivit informaţiilor apărute în presa argeşeană, Pufleanu ar fi fost interceptat în timp ce îşi alerta subalternii cu privire la pericolul unui posibil control: „Uitaţi-vă p-afară că văd p-aicea pă... și pă la noi de la GAZ Bucureşti o sută. A, uitaţi-vă! E un Jeep roşu. Sunt p-aicea pă la Integrata. Da probabil c-aicea au venit. Da nu... cred că-s de la Bucureşti în verificare“. Revenind la momentul la care Gheorghe Pufleanu a intrat în atenţia anchetatorilor din Piteşti, aceasta se întâmpla în aprilie 2010, când a fost luat pe sus de mascaţi şi dus în Arestul IPJ Argeş, cu ordonanţă de reţinere pe numele său, valabilă 24 de ore. După o noapte petrecută în arest, Pufleanu a fost dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au respins cererea anchetatorilor de a se emite mandatul de arestare. La momentul respectiv, ancheta viza 18 persoane, existând suspiciuni că fabrica de alcool din Constanţa nu înregistra toată producţia în contabilitate. Băuturile erau ulterior distribuite în Prahova şi în Argeş, înregistrându-se astfel, potrivit anchetatorilor, prejudicii-record. După eliberarea lui Pufleanu, dosarul a fost trimis de la Parchetul Tribunalului Argeş la Serviciul Teritorial Anticorupţie Piteşti şi înapoi. Şi aşa se face că abia acum cazul a ajuns pe masa anchetatorilor. În proces, alături de Pufleanu, mai sunt judecaţi Cristian Petculescu, Cristel Vasile, Leonard Constantin Preda, Mihai Claudiu Călinescu, Daniel Preda, Marius Mădălin Udrea, Mihail Şerban, Alin Bogdănel Badea, Gheorghe Tudorache, Felix Daniel Brebu, Valentin Florin Diaconu, Cătălin George Oprea, Cătălin Badea, dar şi Ionuţ Cătălin Florea. În plus, statutul de inculpat îl are şi SC Myt Dan Impex SRL, firma lui Pufleanu.
 
„Nu deschizi uşa”
 
Foarte interesant, potrivit presei argeşene, Pufleanu s-ar fi arătat preocupat de eventualele controale inopinate de la Bucureşti. Jurnaluldearges.ro scrie că „pe 6 aprilie 2010, ora 10.01, investigatorii au interceptat o convorbire telefonică între Gheorghe Pufleanu şi aghiotantul său, Cristel Vasile, surprinşi de un control inopinat de la Bucureşti, pe care căutau să-l evite“. Jurnaliştii argeşeni mai scriu despre afaceristul din Constanţa că „era foarte lapidar în discuţii, dând subalternilor indicaţii scurte şi codificate, parcă bănuind că i se pregăteşte ceva“. Redăm în continuare fragmente din interceptările de la dosar, aşa cum apar ele potrivit sursei citate:
„Vasile Cristel: - Să trăiţi şefu!
Pufleanu Gheorghe: - (Neinteligibil) Ce faceţi?
Vasile Cristel: - Bine. Cu băieţii stăteam de vorbă.
Pufleanu Gheorghe: - Da. Auziţi! Uitaţi-vă p-afară că văd p-aicea pă... şi pă la noi de la GAZ Bucureşti o sută. A, uitaţi-vă! E un Jeep roșu. Sunt p-aicea pă la Integrata. Da probabil c-aicea au venit. Da nu... cred că-s de la Bucureşti în verificare.
Vasile Cristel: - Îhâ. Am înţeles.
Pufleanu Gheorghe: - Mai bine o opriţi centrala! Că... caută ceva şi nu găsesc. Alo! M-auziţi?
Vasile Cristel: - Am... Da, da, da. Nu că mă gândeam la ce ziceţi. Nu ştiu. Cum ziceţi. Dacă o opresc se opreşte tot.
Pufleanu Gheorghe: - Nu, da uitaţi-vă pă...!
Vasile Cristel: - Păi nu. Îl văd aicea plus... cât... Asta facem. Suntem aici. Nu, dacă e ceva...
Pufleanu Gheorghe: - E...
Vasile Cristel: - ...opresc imediat de-aici de la noi.
Pufleanu Gheorghe: - Da. Şi gata.
Vasile Cristel: - Nu. Da am ridicat ăla şi s-a oprit şi cu asta basta. Deci nu, nu...
Pufleanu Gheorghe: - Sunt...
Vasile Cristel: - Bine că mi-aţi spus.
Pufleanu Gheorghe: - Da, da nu le deschizi nici uşa dacă e.
Vasile Cristel: - Nu. Păi asta oricum nu deschid n-au cum să deschidă. Nu...
Pufleanu Gheorghe: - Da.
Vasile Cristel: - E, io ştiu? Dacă e ceva mai îmi spuneţi o dată. Că io ştiu dacă e...“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii