Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:13 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Inculpat în dosarul Portul - Senatorul Mircea Banias şi-a mai încercat o dată norocul. Degeaba!

ro

10 Jul, 2012 01:55 1281 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redeschis dosarul „Portul", ieri instanţa tranşând o cerere legată de interdicţia de a părăsi ţara. Mai precis, senatorul PC Mircea Banias, unul dintre cei 39 de inculpaţi din dosar, a formulat o nouă cerere de a părăsi ţară. Spre ghinionul senatorului, judecătorii Curţii Supreme i-au respins solicitarea.

De altfel, şi în şedinţa din data de 25 iunie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Mircea Banias cererea de a părăsi teritoriul României în vederea efectuării unor investigaţii medicale. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 28 septembrie. Amintim că la începutul lunii aprilie, la Antena 3, Banias s-a declarat bucuros că a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind presupusele fapte de corupţie din Vama Port Constanţa, fiind convins că Justiţia va dovedi că a fost „terfelit" pe nedrept. „Justiţia o să demonstreze că am fost terfelit în această poveste fără să am nicio legătură. DNA este un instrument care intervine în viaţa politică a ţării, oameni care nu au ce să caute acolo îşi fac majorităţi, îşi fac cariere în funcţie de trofee. Pot să declar că în acest dosar s-au făcut abuzuri inimaginabile, s-au făcut percheziţii ilegale, s-au interpretat aberant prevederi legale şi s-au făcut acuzaţii care nu au niciun fel de acoperire", a declarat Banias pentru Antena 3.

Lista celor cu interdicţii

Amintim că din luna aprilie, la decizia Curţii Supreme, Iulian Dragoş Tudoran, Claudiu Constantin Olteanu, Akram Naser Abdel Rahman Bani Mustafa, Rouchdi Mohamad, Mihai Culea, Lucian Păun, Ionuţ Marius Scrioşteanu, Valentin Tiripan, Sorin Budai, Liviu Adrian Durbac, Mihai Ciobanu, Aurelian Cătălin Pilcă, Laurenţiu Mironescu, Mircea Marius Banias, Eugen Bogatu, Marin Dodu, Marian Ionuţ Iordănescu, Ioan Dan Didilescu, Ali Amer, Corneliu Păun, Qing Zhang şi Adrian Sorin Pătraşcu nu au voie să părăsească ţara.

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasile 10 Jul, 2012 02:00 Si-a făcut 2 vile in timp ce era director la APC.Apropo de dosarul portul :exista declaratii făcute de Banias ca investiția"monitorizare containere"nu era necesară.Probabil îl încurca.