Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imparţialitate afectată? Mariana Constantinescu renunţă. Dosarul „Motorina“ primeşte un nou judecător (rechizitoriu)

ro

25 May, 2015 00:00 3146 Marime text


Judecătoarea Mariana Constantinescu, din Curtea de Apel Bucureşti, renunţă la dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).
 
Magistratul a formulat o cerere de abţinere, aceasta fiind admisă în temeiul articolului 64 din Codul de procedură penală, care face referire la incompatibilitatea judecătorului, alineatul 1, litera f, potrivit căruia judecătorul este incompatibil dacă există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia este afectată.
 
Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru azi.
 
Sorin Blejnar a fost deferit Justiţiei alături de Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Radu Nemeş, Diana Nemeş, la acel moment, administrator la SC Excella Real Grup SRL, George Guliu, la acea dată, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, Dumitru Chirvăsitu, la acea dată, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, şi Lucian Florin Ionescu, la acel moment, administrator la SC Delta Oil Logistic SRL. Mai mult decât atât, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane juridice, pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro).

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document) 
 
Averea şi interesele
Cine îi judecă pe foştii şefi ai banilor şi ai Vămilor din România, dar şi pe cel al Informaţiilor din Constanţa (document)
 
SRI şi SIE nu se bagă în dosar
Radu Nemeş a cerut să-i fie inventariate bunurile din America (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii