Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hristos a înviat! Sărbătoarea Învierii Domnului. Traseul luminii sfinte de la Ierusalim la Constanţa

ro

28 Apr, 2019 01:07 2768 Marime text
În această noapte sfântă pentru credincioşi ÎPS Teodosie a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu, chiar la scările de lângă Cazino.

La ceremonia de la Constanţa au participat peste cinci mii de credincioşi.

Lumina Sfântă a fost purtată în procesiune până în fața Catedralei arhiepiscopale, unde a fost oferită credincioșilor, iar de la ora 24.00, se oficiază Canonul Învierii, urmat, de la ora 01.00, de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală.

Reamintim că Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, aseară, de către delegaţia Patriarhiei Române.

La fel ca și în anii trecuţi, delegaţia Arhiepiscopiei Tomisului a fost condusă de părintele protosinghel, Benedict Georgescu, eclesiarhul Catedralei ”Sfinții Petru și Pavel” din Constanța.

De la Constanţa au luat Lumină sfântă de la Ierusalim şi preoţi din Bulgaria.

Tot astăzi, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului.

Seara, de la ora 17.30, la Casa de Cultură din Constanţa,  Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține tradiționalul Concert pascal. Intrarea este liberă. După concert,  ierarhul va întâmpina publicul cu ouă, cozonac și vin, în tradiționala ciocnire a oului pascal, dimpreună cu salutul creștin „Hristos a Înviat!”. 

Capturi foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii