Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Kievului Credincioșii, chemați să urmărească online slujba de Înviere, de teama unor „provocări”

ro

23 Apr, 2022 19:13 1363 Marime text
foto: unsplash/  Paolo Nicolello

Autorităţile ucrainene au lansat un apel sâmbătă, 23 aprilie, credincioşilor ortodocşi să urmărească slujba Învierii Domnului online și să nu încalce restricţiile de circulaţie, pe fondul unor temeri în contextul războiului. 

Primarul Kievului, Vitali Klitschko a reamintit localnicilor că restricţiile de circulaţie sunt în vigoare sâmbătă, de la ora 23:00 până la 05:00, duminică.

„Respectaţi regulile de interdicţie a circulaţiei, sărbătoriţi în deplină siguranţă!", a invitat el pe contul său Telegram, subliniind că slujba religioasă va fi transmisă online - „fără mulțimi!”

Regiunile ucrainene sunt plasate sub regim de restricții de circulație, inclusiv cele din vestul țării, în apropiere de frontiera cu Polonia. Statele din sudul și estul țării sunt cele mai vizate de atacurile rusești, în acestea restricțiile încep la ora locală 19.00. 

„Îi susţinem pe apărătorii Ucrainei şi rămânem acasă pentru siguranţa noastră a tuturor", a declarat de asemenea pe Telegram adjunctul şefului preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, conform Agerpres.

Amintim că un atac rusesc în Odesa a lăsat fără viață cel puțin cinci persoane, printre care și un bebeluș de doar câteva luni, sâmbătă, 23 aprilie, chiar în pragul sărbătorii Învierii Domnului. Alte 18 persoane sunt rănite, însă autoritățile ucrainene spun că bilanțul victimelor va fi mult mai mare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii