Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gunoaiele din Napoli în groapa Glina Procesele de la Constanţa ale temutului clan italian „Cosa Nostra"

ro

11 Sep, 2011 22:14 2487 Marime text
ecorec_massimo_ciancimino.jpgAproape de sfârşitul anului trecut, săptămânalul italian „L'Espresso" afirma că Interpolul se află în alertă maximă, de mai bine de un an şi jumătate, din cauză că „aici, sub Carpaţi, a înflorit o imensă reţea de firme ale Camorrei care se ocupă de gunoaie"

Controversatul afacerist italian Massimo Ciancimino a fost „ciupit" de instanţa din România. Pe data de 9 septembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au pus sechestru pe bunuri deţinute de societatea comercială Ecorec SA, unitate care patronează groapa de gunoi de la Glina. În acest loc, prin intermediul Portului Constanţa, ar ajunge ilegal mii de tone de gunoaie din oraşul italian Napoli. Şi asta „graţie" autorităţilor române. Restrângând aria de referire asupra Constanţei, pe plan local SC Ecorec SA nu pare să fie cunoscută, cu atât mai puţin de temut. Cu toate acestea, unitatea comercială figurează în mai multe litigii aflate pe rolurile instanţelor de judecată din Constanţa.

Pe data de 1 martie 2011, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3206/88/2010, având ca obiect „anulare act administrativ", SC Ecorec SA fiind recurent, iar Consiliul Local al municipiului Tulcea a fost intimat. Pe data de 6 iunie, magistraţii au respins recursul ca nefondat. Pe data de 4 martie 2011, tot la Curtea de Apel Constanţa a depus dosarul cu numărul unic 244/36/2011, având ca obiect „Revizuire". În această cauză, SC Ecorec SA a avut calitatea de revizuient, iar Primăria Municipiului Tulcea a fost intimat. Pe data de 25 mai, instanţa de judecată a respins cererea de revizuire ca inadmisibilă. Un alt dosar care merită amintit are numărul unic 1716/36/2010 şi a fost înregistrat, la Curtea de Apel Constanţa, pe data de 28 decembrie 2010 şi a avut ca obiect „suspendare executare decizie". SC Ecorec SA a avut calitatea de contestator, în timp ce Primăria municipiului Tulcea, Consiliul Local al municipiului Tulcea şi municipiul Tulcea prin primar au fost intimaţi. În şedinţa din data de 18 mai 2011, Curtea a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Local al Municipiului Tulcea şi a Municipiului Tulcea şi „a respins contestaţia în anulare formulată în contradictoriu cu aceste părţi ca fiind formulată în contradictoriu cu persoane lipsite de calitate procesuală pasivă". „Respinge contestaţia în anulare formulată în contradictoriu cu Primăria Municipiului Tulcea ca nefondată. În temeiul art. 274 alin.3 Cod pr. civilă, dispune reducerea onorariului avocatului intimaţilor la suma de 1000 lei şi obligă contestatoarea la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimaţi. Irevocabilă", potrivit hotărârii. SC Ecorec SA s-a mai judecat cu autorităţile din Tulcea şi în dosarul cu numărul unic 728/88/2010, având ca obiect „Obligaţia de a face. Repunere pe rol". Pe data de 18 aprilie 2011, Curtea de Apel Constanţa a respins recursul ca nefondat obligând SC Ecorec SA la plata sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Aproape de sfârşitul anului trecut, săptămânalul italian „L'Espresso" afirma că Interpolul se află în alertă maximă, de mai bine de un an şi jumătate, din cauza faptului că „aici, sub Carpaţi, a înflorit o imensă reţea de firme ale Camorrei care se ocupă de gunoaie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii