Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:52 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Leş a explicat de ce nu poate fi şeful Statului Major al Forţelor Navale şef al Statului Major al Apărării

ro

15 Jan, 2019 03:50 2531 Marime text
Aseară, la România TV, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat că în momentul în care l-a propus pe generalul Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării (SMAp) nu s-a gândit la nimic politic şi că regretă că "totul este privit în cheie electorală".
Acesta a spus că „ministerul funcţionează. Nu este pusă în pericol activitatea”.

El a explicat motivele pentru care l-a propus pe Scarlat, care reprezintă România la NATO şi Uniunea Europeană, pentru postul amintit.
 

„Legea prevede ca ministrul Apărării cu avizul premierului să facă o propunere pentru şeful Statului Major al Apărării din cele trei categorii de forţe sau din locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. Niciunul din cei patru enumeraţi nu se încadrează la această propunere. Şeful Statului Major al forţelor terestre are două stele, e nevoie de trei, şeful Statului Major al forţelor navale are trei stele, dar nu îşi poate încheia mandatul (...) de patru ani ca şef al Statului Major al apărării. Actualul locţiitor al şefului Statului Major al apărării mai are aproape două luni până la pensie”, a spus Leş.

 
El a adăugat că i-a propus lui Ciucă să rămână consilier "pe patru stele" al ministrului, după ce îşi încheie mandatul de şef al SMAp. Leş a precizat că în prezent colaborează "bine" din punct de vedere instituţional cu Nicolae Ciucă.
 
Monitorul Oficial a publicat, pe 29 decembrie, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.
 
Anterior, şeful statului transmisese, printr-un comunicat de presă, că întârzierea publicării acestui decret "are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate".
 
La finalul şedinţei CSAT în care s-a discutat despre conducerea SMAp, preşedintele Iohannis anunţa că a semnat decretul prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă, precizând că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.
 
Sursa foto: Facebook.com/ForteleNavaleRomane

Ti-a placut articolul?

Comentarii