Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Constanța Ce avere are Daniil Nicolae Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale (DOCUMENTE)

ro

06 Jan, 2024 10:10 833 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale Daniil Nicolae Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale, documente preluate de pe site-ul oficial al Forțelor Navale.



În ultima declarație de avere, depusă pe 14.06.2023, a menționat că deţine două terenuri intravilane în Techirghiol, județul Constanța. Ambele terenuri au fost dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare. Trică mai deține și două apartamente: unul în Constanța și altul în București. Ambele imobile au fost dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare.

Conform datelor înscrise în document, acesta are un autoturism marca Renault, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare.

Acesta a înscris în declarația de avere și un cont curent la Raifaissen Bank, cu o valoare la zi de 404.855 lei, un depozit bancar la aceiași bancă, cu o valoare la zi de 86.727 lei și un cont curent la ING în valoare la zi de 350 lei.

În ceea ce privește plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, dacă valoarea de piaţă însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro, acesta a menționat împrumuturi acordate în nume personal, cu o valoare totală la zi de 77.000 lei.

La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, a menţionat venituri din salarii, astfel: 135.283 lei, solda de la Statul Major Al Forțelor Navale și salariul de 45.000 lei al soției de la Delta Machine SRL, București. 

Trică nu a declarat interese.



Despre Delta Machine SRL

Potrivit platformei termene.ro, consultată la data de 06 ianuarie 2023, societatea a fost înființată la data de 13 aprilie 1993. Firma are sediul pe Strada Pandele Tarusanu, Nr. 8, București, Sector 1.

Delta Machine SRL are ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu mașini, echipamente industriale, nave și avioane.

Situația financiară se prezintă în felul următor: o cifră de afaceri de 18.221.898 lei, un profit de 1.138.648 lei la un număr de 10 angajați.

Asociați sunt Palade Adrian, Palade Preda Daniel, Palade Florentin. Administrator este Palade Florentin.

Numele Palade Adrian apare și în Delta Machine International SRL.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.




Despre Nicolae-Daniil Trică
 
Potrivit navy.ro, contraamiralul de flotilă Daniil Trică este din Gorj a absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, în anul 1987, după care a urmat cursurile Facultăţii de electronică și informatică din Academia Tehnică Militară, specialitatea „Inginer de radiolocație navală și hidrolocație”, în perioada 1988-1993.
 
Şi-a început cariera îndeplinind funcţia de comandant Unitate de luptă observare, transmisiuni și electronică la Dragorul Maritim 29 din Divizionul 176 Dragoare Maritime. Începând cu anul 1998, a lucrat ca ofițer de stat major (șef Comunicații) în Divizionul 79 Fregate din Brigada 56 Nave Antisubmarin.
 
În luna februarie 2001, a fost promovat la Statul Major al Forţelor Navale unde, până în 2013, a fost încadrat pe diferite funcţii de execuţie și de conducere (ofiţer de stat major, şef de birou și șef de secție) în cadrul Serviciului Logistic, cu atribuții și responsabilități în domeniul cercetării-dezvoltării și în cel al mentenanței navelor și tehnicii din înzestrarea Forțelor Navale.
 
În perioada 2013-2017, a îndeplinit funcția de șef al Serviciului Logistic din Statul Major al Forţelor Navale și, de la 1 februarie 2018, a fost numit șeful Oficiului pentru Resurse al acestei categorii de forțe. La data de 1 octombrie 2020, a fost împuternicit și, ulterior, la data de 01 martie 2021, a fost numit pe funcția de locțiitor pentru resurse al șefului Statului Major al Forţelor Navale.
 
De-a lungul carierei şi-a perfecţionat pregătirea profesională prin participarea la numeroase cursuri, precum Cursul postuniversitar de conducere „Probleme actuale ale securității naționale”, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2019), Cursul postuniversitar de perfecționare „Managementul resurselor de apărare pentru personalul de conducere”, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2011), Cursul de perfecționare a ofițerilor de conducere logistică, la Army Logistics College, USA (2006), Cursul de „Managementul achizițiilor în domeniul apărării”, la Academia Tehnică Militară (2009), Cursul NATO pentru ofițeri de logistică, Aachen, Germania (2004), Cursul de orientare NATO, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2004) și Cursul postuniversitar de „Război electonic în operațiile Marinei Militare”, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” (1999).
 
La data de 26 noiembrie 2021, a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă (cu o stea), prin decret prezidenţial.
 
În semn de apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute şi profesionalismul său, i-au fost conferite următoarele distincții militare: Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a II-a (2005), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate (2006), Emblema de Onoare a Statului Major General (2007), Emblema de Onoare a Forțelor Navale (2008), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate (2011), Emblema de Onoare a Logisticii Armatei României (2011), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 ani de activitate (2016), Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene (2017) și Emblema de Onoare a Armatei României (2019).



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi cele de interese ale lui Daniil Nicolae Trică.



Citește și:

Averea și interesele lui Suryan Omar Dede, membru în conducerea Portului Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii