Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost şef de poliţie, la un pas de a fi eliminat din IPJ

ro

25 Jan, 2012 00:00 1673 Marime text
ipj_-_ipj.jpgPoliţistul a fost obligat să plătească statului suma de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare, din care 1.000 de lei efectuate în cursul urmării penale

Fostul şef al Poliţiei din Valu lui Traian, condamnat de Tribunalul Constanţa la cinci luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, a fost la un pas de a fi exclus din Poliţia Judeţului Constanţa. Din fericire pentru omul legii, instanţa de judecată a suspendat condiţionat executarea pedepsei aplicate, pe durata unui termen de încercare de doi ani şi cinci luni, ce curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Individul în cauză se numeşte George Eduard Niţuleac, iar în prezent desfăşoară activităţi în cadrul Serviciului Rutier Constanţa. Acesta a fost bănuit că în calitate de şef al Poliţiei din Valu lui Traian nu ar fi înregistrat mai multe plângeri formulate de cetăţeni, documente care au fost descoperite la domiciliul rutieristului în urma unor percheziţii. Poliţistul a fost trimis în judecată pe data de 26 ianuarie 2011, iar pe data de 23 ianuarie 2012, Tribunalul Constanţa a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina acestuia. Astfel, din infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în infracţiunea de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. În aceeaşi şedinţă, instanţa de judecată l-a condamnat pe poliţist la pedeapsa de cinci luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. „În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului, pe durata executării pedepsei, exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit a) teza a II-a, lit b) şi exerciţiul dreptului de a exercita profesia de poliţist, prevăzut de art. 64 lit c) cod penal", conform minutei judecătoreşti. Din fericire pentru el, Tribunalul Constanţa a dispus pentru inculpatul Niţuleac suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de încercare de doi ani şi cinci luni, ce curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

Acţiuni civile respinse


„(...) Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal, privind cazurile de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 14 şi 346 Cod procedură penală raportat la art. 998 - 999 Cod civil 1864, respinge, ca nefondate acţiunile civile formulate de părţile civile Mihai Mirela (domiciliată în Valu lui Traian), Dumitraşcu Ionel (domiciliat în municipiul Constanţa) şi Băcană Speranţa (domiciliată în Valu lui Traian) împotriva inculpatului Niţuleac George Eduard", tot conform judecătorilor. Fostul şef al Poliţiei din Valu lui Traian a fost obligat să plătească statului suma de 2.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare (din care 1.000 de lei efectuate în cursul urmării penale). Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în zece zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpat şi de la comunicare pentru părţile civile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii