Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:54 19 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fara „protectia" Politiei Rutiere Guliu, lasat fara permis

ro

05 Jun, 2010 03:06 3326 Marime text
cap_2.jpgIronia sorţii în dosarul „mită la Rutieră": la scurt timp după ce a fost „dezgolit" de „protecţia" de care procurorii spun că se bucura la Poliţia Rutieră, afaceristul George Guliu a rămas fără permis, fiind prins cu 180 km la oră pe DN2A. Nemulţumit de amenda usturătoare, dar lovit mai ales de faptul că i-au luat permisul, Guliu, care în vara anului trecut a împărţit boxa arestaţilor cu mai mulţi agenţi ai Poliţiei Rutiere Constanţa, s-a dus cu jalba-n proţap la instanţă şi a cerut ca măcar să nu i se ia permisul.

Argumentele sale însă se pare că nu au fost suficient de convingătoare, iar magistraţii Judecătoriei Constanţa i-au respins plângerea, ca nefondată. Dezamăgit de refuzul instanţei de a-i da dreptate, Guliu a atacat sentinţa în recurs, care se va judeca la Tribunalul Constanţa. George Guliu, nume cu rezonanţă la Poliţia Rutieră Constanţa, fiind unul dintre civilii suspectaţi că ar fi cumpărat influenţa mai multor agenţi de poliţie, a rămas fără carnet aproape imediat după ce a fost scos de sub protecţia „băieţilor cu uniformă". Aproape nevenindu-i să creadă că a putut fi astfel sancţionat, după ce a gonit cu 180 km la oră, afaceristul din Mihail Kogălniceanu pare să fi rupt definitiv relaţiile cu Poliţia Rutieră, acţionând în instanţă instituţia. Mai mult, pe parcursul procesului, Guliu şi-a exprimat în mai multe rânduri neîncrederea în poliţiştii care l-au sancţionat. Povestea stătea în felul următor: pe 22 septembrie 2009, la scurt timp după ce a ieşit de după gratii, fiind acuzat că ar fi intervenit pe lângă agenţii de poliţie, George Guliu a fost depistat pe DN2A, gonind nebuneşte. În procesul verbal întocmit de agentul George Cătălin Mihai, se arată că individul se afla la volanul unui Mercedes CT 85 VGB şi gonea dinspre Mihail Kogălniceanu spre Ovidiu cu 180 km la oră. Individul a fost depistat de radarul poliţiei şi amendat cu 900 de lei şi 15 puncte de penalizare. Totodată, poliţiştii i-au reţinut şi permisul.

Suspectează poliţiştii

Uluit de această decizie, Guliu a atacat-o în instanţă, contestând procesul verbal de contravenţie, motivând: „la data respectivă nu am avut viteza de 180 km cu care am fost depistat de agentul de poliţie". În plus, în cererea adresată instanţei, individul mai spune: „nu am văzut niciun autoturism cu însemne de poliţie şi nici vreun indicator de avertizare a amplasării aparatului radar în zonă". Nu în ultimul rând, acesta îşi dezvăluie suspiciunile şi faţă de martorul asistent, Ionuţ Eduard Dogaru, pe care îl bănuieşte că ar fi poliţist: „nu îl cunosc pe martorul care a semnat procesul verbal şi nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fost agent de poliţie". Foarte interesant, abia după ce îşi angajează un avocat, Guliu îşi aduce aminte că, de fapt, chiar dacă a avut o viteză de peste 100 km la oră (dar fără să fi atins 180!), aceasta ar fi fost cauzată de faptul că transporta la spital o rudă bolnavă. Acelaşi avocat angajat al lui Guliu a cerut ca măcar să-i fie înapoiat permisul reclamantului şi să rămână numai cu sancţiunea financiară. În ciuda tuturor acestor argumente, acţiunea a fost respinsă, iar Guliu a rămas fără permis. Rămâne de văzut dacă decizia va fi menţinută şi de Tribunalul Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 05 Jun, 2010 14:57 cine sint necunoscutii astia de ii promovati, auzi, afacerist