Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După abţinerea Geaninei Arghir Mazăre ajunge, din nou, în faţa judecătoarei care l-a pus în libertate (referat DNA)

ro

20 May, 2015 00:00 1978 Marime text
Alexandrescu i-a menţinut un NUP lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa
 
​Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, a fost adus ieri în fața judecătoarei Cristina Geanina Arghir, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, pentru analizarea cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una mai blândă. Magistratul a formulat însă o solicitare de abținere, aceasta fiind admisă, iar astfel Mazăre s-a întors în spatele gratiilor. Ulterior deliberărilor, Curtea Supremă a desemnat un nou judecător care va analiza cererea primarului suspendat al Constanței pe data de 21 mai.
 
Potrivit surselor noastre, solicitarea lui Mazăre ar fi fost trimisă spre soluționare judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cea care a respins, la jumătatea lunii martie, arestarea lui Mazăre.
 
În dosar, Radu Mazăre este cercetat pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Mai mult decât atât, Sorin Gabriel Strutinsky, apropiat al edilului-şef, este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Arestaţi de judecătoarele Dragne şi Dragomir

Pe data de 16 martie, Dana Ana, procuror DNA, l-a reţinut pe Radu Mazăre, pentru 24 de ore. Pe data de 17 martie, acesta, dar şi Strutinsky au fost prezentaţi Mădălinei Alexandrescu, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoarea a respins solicitarea DNA, apreciind că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a lui Mazăre. „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: Mazăre Radu Ştefan, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de abuz în serviciu şi două infracţiuni de conflict de interese, şi Strutinsky Sorin Gabriel, arestat preventiv într-o altă cauză, cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită“, potrivit minutei judecătoreşti. La începutul lunii aprilie, judecătoarele Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, au anulat decizia Mădălinei Alexandrescu, hotărând arestarea preventivă a primarului suspendat al Constanţei, dar și a lui Strutinsky.

NUP pentru Bodean

Așa cum arătam și în edițiile trecute, Anca Mădălina Alexandrescu i-a menţinut un NUP lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cel care i-a trimis în judecată pe Nicuşor Daniel Constantinescu și pe Radu Mazăre.

Citește și

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii