Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două recursuri şi o anulare de contract Fostul colonel Aldea şi fosta şefă a PP-DD Constanţa rămân în celule

ro

12 Jul, 2012 01:00 1324 Marime text

Nicolae Aldea, fost colonel de jandarmerie, şi Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a Partidului Poporului - Dan Diaconescu Filiala Constanţa, rămân în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa.

Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Constanţa. De altfel, pe rolul Judecătoriei Constanţa a mai fost înregistrat un dosar în care apare numele fostului colonel Aldea, însă el apare ca pârât. Conform Portalului instanţelor de judecată, de partea cealaltă a baricadei se află Negeatin Osman, el intrând în rândul presupuselor victime ale grupării pe care procurorii DIICOT Constanţa spun că o conducea Nicolae Aldea.

Pe data de 10 iulie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 17593/212/2012, având ca obiect „anulare act nulitate absoluta parţială contract". Portalul instanţelor de judecată arată că reclamantul este Negeatin Osman, în timp ce Nicolae Aldea este pârât. După cum arătam mai sus, Negeatin Osman a intrat în rândul presupuselor victime ale lui Aldea care au curaj să-şi caute dreptatea în instanţă. Primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 26 octombrie. Tot pe data de 10 iulie, însă pe rolul Curţii de Apel Constanţa, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 909/36/2012 şi obiect „revocarea măsurii preventive", cauză în care Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a Partidului Poporului - Dan Diaconescu Filiala Constanţa, a avut calitatea de recurent. Ieri, completul de judecată prezidat de Viorica Lungu şi alcătuit din Dan Iulian Năstase şi Zoiţa Frangu, a respins acţiunea fostului lider al PP-DD. Tot pe data de 10 iulie pe rolul Curţii de Apel a fost înregistrată cauza cu numărul unic 908/36/2012, cu obiect „prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale", unde Mariana Ciuciuleacă şi Nicolae Aldea au contestat prelungirea stării de arest. Ieri, completul de judecată prezidat de judecătorul Zoiţa Frangu şi alcătuit din Marius Cristian Epure şi Viorica Lungu a respins cererile celor doi inculpaţi. Pe cale de consecinţă, atât Nicolae Aldea, cât şi Mariana Ciuciuleacă se vor întoarce în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Aldea este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie şi şantaj.

Ti-a placut articolul?

Comentarii