Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul presupuşilor braconieri de la Cernavodă, tranşat azi

ro

15 Oct, 2012 01:00 3421 Marime text
italieni.jpgArestat pentru 29 de zile de Judecătoria municipiului Medgidia, Dănuţ Vasile Miron, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Constanţa, află azi dacă scapă de cătuşe. Vineri seara, Miron a atacat cu recurs decizia Judecătoriei, urmând ca dosarul să fie tranşat de Tribunalul Constanţa.

Tot azi, în acelaşi dosar mai sus judecate şi celelalte opt recursuri formulate de restul inculpaţilor arestaţi laolaltă cu şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa.

Amintim că, vineri seara, Judecătoria Medgidia a decis ca Luigi Sgobba, Daniele Quattrociochi, Giovanni Piatini, Dănuţ Vasile Miron, Aurelian Pană, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu şi Iulian Ţăranu să fie cercetaţi în stare de arest preventiv. Aceştia sunt acuzaţi de presupusa săvârşire a infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată.

În urma percheziţiilor de zilele trecute, organele de anchetă au descoperit 20 de cetăţeni italieni care se aflau de câteva zile la vânătoare în zona Cernavodă şi care păstrau muniţia şi armele în condiţii de insecuritate totală în camerele de hotel şi în portbagajul maşinilor aflate în parcarea hotelului. De asemenea, oamenii legii au găsit mai multe arme, mii de cartuşe, precum şi câteva sute de păsări moarte. Procurorii mai spun că, în perioada 8 - 10 octombrie, directorul executiv al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Constanţa a distribuit în manieră ilegală, fără a efectua menţiunile în evidenţele obligatorii, un număr de 18.000 de cartuşe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii