Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Micul Regat sau Grădiniţa Groazei rămâne la Constanţa! Judecătorul Dan Iulian Năstase a respins cererea de strămutare

ro

17 Aug, 2016 00:00 2424 Marime text


Dosarul cunoscut generic drept „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“ (sintagmă utilizată de Consiliul Superior al Magistraturii) rămâne pe rolul Judecătoriei Constanţa!
 
Ieri, judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, a respins cererea formulată de părinţii copiilor care ar fi fost abuzaţi de strămutare a cauzei la o altă instanţă.
 
În sala de judecată s-a susţinut că audierea copiilor nu este necesară şi că la dosar sunt toate probele necesare. Mai mult decât atât, apărătorii părţilor civile au mai arătat că nu au avut parte de o judecată corectă.
 
„Este mai important să umilim aceşti copii? Ce efecte vor avea asupra dezvoltării lor psihice? Pe părinţi nu-i interesează dacă vor fi sancţionaţi, pentru că nu îşi vor aduce copiii în faţa instanţei de judecată. Doar pentru un moft al judecătorului nu poţi schimba evoluţia psihică a unui copil“, au mai spus avocaţii părinţilor.
 
Decizia luată de Dan Iulian Năstase privind respingerea cererii de strămutare este definitivă. Astfel, Alexandru Bogdan Arhip, magistrat al Judecătoriei Constanţa, rămâne judecătorul dosarului. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru luna viitoare, când cei mici ar putea fi prezentaţi la instanță cu mandate de aducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii